Vooruitblik op 2016

We hebben een mooi 2015 gehad waarin we het 10-jarig jubileum van MAX hebben gevierd. Het was een succesvol MAX-jaar op radio, tv én internet. Met MAX Magazine streven we dit jaar naar een betaalde oplage van 100.000. Inmiddels zijn we aangekomen in 2016: een spannend jaar.

Ik prijs de Eerste Kamerleden die het lef hebben gehad om de Mediawet tegen te houden. En terecht, zij moeten immers toetsen of de Mediawet juridisch haalbaar is, dat is hun taak. In onze opvatting is deze wet in strijd met de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Er zijn veel pittige vragen gesteld waar Sander Dekker medio januari antwoord op zal moeten geven. Wat gaat de Eerste Kamer doen? Ongeacht de uitkomst zal MAX zich blijven verzetten tegen het voorafgaand toezicht van de Raad van Bestuur van de NPO, die door de regering benoemd is.

Wat er ook gebeurt, de omroepen gaan over de inhoud en niet de NPO. De journalistieke onafhankelijkheid is in het geding. Als de Mediawet toch wordt aangenomen zonder grote wijzigingen dan stappen wij naar de rechter en als het moet naar het Europees Hof. De benoeming van de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de NPO riekt naar vriendjespolitiek. Waarom bleef die commissie geheim? Wij zullen het ministerie om alle relevante informatie vragen om er achter te komen waarom Bruno Bruins benoemd is.

De politieke invloed die de VVD wil hebben op de publieke omroep zijn Noord-Koreaanse en nu ook Poolse toestanden. Waarom moest de voorzitter van de Raad van Toezicht van de NTR volgens Sander Dekker een VVD ‘er worden? Waarom is Mirjam Sterk die is voorgedragen door de Centrale Ondernemingsraad niet benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de NPO?

De politiek wil steeds meer invloed op de Publieke Omroep, daar ben ik klaar mee. Wij willen geen staatsomroep zijn, maar een omroep die er van en voor van alle mensen in Nederland is!

We gaan ondanks alle dreigingen van buitenaf door met het maken van mooie programma’s, we gaan door met het benoemen van misstanden in bijvoorbeeld de zorg, we blijven opkomen voor ouderen in Nederland. We gaan door met Stichting MAX Maakt Mogelijk om allerlei projecten voor de allerarmsten te realiseren die hun leven aangenamer zullen maken. Én we gaan door met de strijd tegen de inmenging van de politiek bij de publieke omroep.

Mijn oproep aan Sander Dekker is; trek de Mediawet terug. Laat de duizenden mensen die bij de publieke omroep werken hun werk doen, namelijk mooie programma’s maken!

Geef een reactie

Reacties (8)

 1. Marijke says:

  Terwijl ik bovenstaande lees voel ik mij in een trechter terecht komen. Nee, laten wij opstaan en handelen, dus geen Mediawet in deze.

  Succes Marijke van der Tang

 2. Bardos says:

  En dan maar zeuren over Polen. We hebben hier zelfs een minderheids kabinet dat zo doordramt.

 3. Maria Diederich says:

  Sander Dekker… is dat niet die man die bij De Wereld Draait Door vertelde dat hij nooit televisie keek??
  “Sander ga fietsen man en laat de omroepen met rust!!!”
  Uiteindelijk zijn de TV progeammas voor de KIJKERS gemaakt .

 4. PM-1970 says:

  Daarom ben ik lid geworden van jullie omroep. Jullie maken prachtige programma,s.
  Blijf zo doorgaan omroep Max.
  Ik wil geen Mediawet.

 5. josefien49 says:

  Hoezo democratie? Moet de politiek ons gaan voorschrijven waar wij naar moeten kijken op tv? Hebben ze nou echt niks belangrijkers te doen? Laten zij zich druk maken om al die ouderen die door de regering in de steek worden gelaten en gun ze op zijn minst de programma’s die ze graag zien. Ga zo door MAX!

  1. MC.Wt-t Vr. says:

   Ik blijf achter Omroep MAX staan.
   Geen Media wet.
   Meneer Jan Slagter is MAX en ziet de dingen zuiver.
   Houden zo.
   MC.Wt-Vr.

 6. virgina says:

  ik ben groot fan van omroep MAX dus die met blijven en de mediawet weg ermee
  steeds meer ouderen die ervan genieten van de mooie programma,s

 7. H.Koster says:

  de enige omroep die terecht meer aandacht aan ouderen besteed , maar blijf wel nuchter met de voetjes op de vloer staan , want sommige programma’s komen te kinderlijk over.(sorry)