Prinsjesdag vanuit de Eerste Kamer

Tijd voor MAX op Prinsjesdag live vanuit de Eerste Kamer

De viering van Prinsjesdag is dit jaar sterk aangepast, als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De traditionele rijtoer en de balkonscène vinden dit jaar niet plaats, het militair ceremonieel bij de kerk is beperkt en het koninklijk paar komt per auto. Tijd voor MAX is er gelukkig wél met een speciale uitzending vanuit Den Haag, live vanuit de Eerste Kamer. 

Vanuit de Eerste Kamer

Gelukkig hoeft de kijker Tijd voor MAX ook op Prinsjesdag niet te missen. Voor deze bijzondere dag verruilen Sybrand Niessen en Martine van Os de studio in Hilversum voor de Eerste Kamer in Den Haag. Samen met actuele gasten bespreken ze de meest uitzonderlijke Prinsjesdag uit onze moderne geschiedenis.

Wopke Hoekstra en Jan Anthonie Bruijn

Minister Wopke Hoekstra is te gast om de Miljoenennota toe te lichten en hij vertelt hoe hij deze Prinsjesdag als minister van Financiën beleeft. Ook de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, is te gast. Nadat hij in de ochtend de vergadering heeft geopend in de Grote Kerk, vertelt hij hoe het is om dit jaar zo’n sobere Prinsjesdag te organiseren. Er mogen bijvoorbeeld maar 15 ‘gewone’ mensen bij de Troonrede aanwezig zijn. 2 van hen komen vertellen over deze unieke ervaring en hoe zij de dag hebben beleefd.

Kees Boonman, Paul Rem en Josine Droogendijk

Politiek commentator Kees Boonman doet verslag van de plannen van de politici en historicus Paul Rem vertelt welke uitzonderlijke Prinsjesdagen er nog meer zijn geweest. Modejournalist Josine Droogendijk geeft haar mening over de kleding van het koninklijke gezelschap én van de aanwezige politici. Van haar krijgen we ook dit jaar weer antwoord op de vraag wie de meest opvallende outfit heeft aangetrokken.

De live-uitzending van Tijd voor MAX is op dinsdag 15 september 2020 om 17.10 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie