Eurovisie Songfestival

Tijd voor MAX live vanuit Rotterdam rondom Eurovisie Songfestival

Van 12 tot en met 16 mei 2020 is Rotterdam in de ban van het Eurovisie Songfestival. In deze periode strijkt ook het MAX-programma Tijd voor MAX neer in Rotterdam voor een serie live-uitzendingen waarin volop aandacht is voor het liedjesfestijn. 

Naast de ss Rotterdam

Tijd voor MAX installeert zich van 11 tot en met 15 mei 2020 op het 3e Katendrechtse Hoofd, pal naast het bekende schip de ss Rotterdam. Het is de bedoeling dat de uitzendingen in de buitenlucht zullen plaatsvinden, maar als het weer slecht is wijkt het programma uit naar het schip.

Het programma zal onder meer bestaan uit gesprekken met gasten en optredens van artiesten. Vermoedelijk zal het podium waarop de artiesten uit Tijd voor MAX optreden ook gebruikt worden voor aanvullende optredens rondom het festival. Het Eurovisie Songfestival voltrekt zich dan wel in Ahoy, maar er is natuurlijk een heel randprogramma rondom het evenement waardoor zo’n extra podium goed van pas komt.

Eurovisie-geschiedenis van Nederland

Zoals al gezegd wordt het Eurovisie Songfestival van 12 tot en met 16 mei 2020 gehouden in Rotterdam. Het is de 5e keer dat het festival in ons land wordt georganiseerd. De eerste keer is in 1958, na de winst van Corry brokken in 1957. In 1959 wint Nederland weer, maar wil het land het niet weer organiseren. In 1960 gaat de eer dus naar de Britse hoofdstad Londen. 10 jaar daarna, in 1970, is Nederland weer het toneel van een Eurovisie Songfestival-editie na de winst van Lenny Kuhr het jaar daarvoor. In 1975 wint Teach-In met Ding-A-Dong, waardoor het Songfestival 1976 dus opnieuw in ons land wordt georganiseerd. Vervolgens komt het evenement in 1980 weer naar Nederland 1980, maar niet omdat wij in 1979 hebben gewonnen. Israël wint dan, maar dit land wil het mede door geldgebrek niet organiseren. Daarna blijft het heel erg lang stil op Eurovisie-gebied, maar in 2020 is Nederland dus weer aan de beurt.

(Bron: Eurovisie Songfestival,m AVROTROS, AD, MAX)

Geef een reactie