Spannende Boeken Weken van start

Bloed in de polder is het thema van de Spannende Boeken Weken 2016 dat helemaal in het teken staat van de Nederlandse thriller. Schrijver Simon de Waal schreef het boekengeschenk voor dit jaar.

Aandacht

De Spannende Boeken Weken zijn er op gericht om meer aandacht te vragen voor het spannende boek. Het thema wisselt jaarlijks. In 2016 staat de misdaadliteratuur van eigen bodem centraal. De Spannende Boeken Weken trappen af met de Avond van het Spannende Boek. Op deze avond worden de winnaars van De Gouden Strop en Schaduwprijs bekend gemaakt.  De winnaar van De Gouden Strop is Esther Verhoef met het boek Lieve mama. De Schadwuprijs 2016 voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut is Max van Olden. Hij schreef Lieve edelachtbare.

Vector

Het boekengeschenk is dit keer geschreven door Simon de Waal. De Waal is rechercheur zware misdaad en auteur van diverse thrillers. Met zijn boek Pentito win hij in 2008 de Diamanten Kogel. De SBS-serie Bureau Raampoort is gebaseerd op de gelijknamige boeken geschreven door De Waal zelf.

Vector gaat over een demente oude man die in een tehuis in Rusland regelmatig bezoek krijgt van zijn zoon. Maar die is niet de enige die zijn vader opzoekt. De zoon gaat op onderzoek uit, want er is hier iets gebeurd wat hij niet weet en wat zijn vader is vergeten.

Bij besteding vanaf 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken ontvangt u in de boekhandel het boekengeschenk Vector. De Spannende Boeken Weken zijn van 3 t/m 19 juni 2016.

Simon de Waal is vrijdag 10 juni 2016 te gast in Tijd voor MAX Radio.

Geef een reactie