Podcast Ik was Jou: Owen Schumacher ontmoet Jack Spijkerman

Ik was jouIn de podcast Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. In elke aflevering spreekt Schumacher met een ander persoon. Onder hen Gerrit Zalm, Erik Scherder, Andries Knevel en Ilja Gort. Want wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek? Owen interviewt de mensen die hij nadeed voor onder andere het populaire VARA-programma Kopspijkers en praat met ze over televisie, humor, satire en het hedendaagse belang van beeldvorming.

In de vierde aflevering van de MAX-podcastreeks Ik Was Jou gaat Owen Schumacher op bezoek bij Jack Spijkerman. Samen maakten ze jarenlang het succesvolle televisieprogramma Kopspijkers, de plek waar de vele typetjes zijn ontstaan die Owen Schumacher en Paul Groot hebben gespeeld.

5 jaar geleden is Jack Spijkerman bewust gestopt met het presenteren van televisieprogramma’s. Spijkerman (70) is met pensioen en af en toe doet hij nog iets achter de schermen. “Dan belt John de Mol voor een brainstorm en dat vind ik nog wel leuk. ”Vervelen doet Jack zich niet. Hij is vrijwilliger bij Ajax en bezoekt samen met zijn zoon bijna alle wedstrijden. Met zijn cabaretvrienden Jeroen van Merwijk, Viggo Waas, Erik van Muiswinkel en Peter Heerschop werkt hij aan een nieuwe comedyserie. “Het gaat over oude cabaretiers in een hospice. Het is een idee van Jeroen van Merwijk en aan mijn keukentafel brainstormen we over de serie.”

In aflevering #5 ontmoet Owen Schumacher Jack Spijkerman. Beluister de podcast:

 

Deze podcast is gemaakt door Owen Schumacher, in samenwerking met MAX en NPO Radio 1. Abonneren op deze of benieuwd naar andere podcasts? Kijk op nporadio1.nl/podcast of de NPO Radio 1 app.

Geef een reactie