Olga Commandeur, Heel Nederland Thuis in Beweging

Olga Commandeur neemt afscheid van Nederland in Beweging: “Stoppen op het hoogtepunt”

Na 23 jaar en zo’n 4.500 uitzendingen stopt Olga Commandeur met het MAX-programma Nederland in Beweging. “Stoppen op het hoogtepunt”, zoals ze zelf zegt. “Mede door corona is het programma populairder dan ooit en echt niet alleen onder ouderen”, aldus Olga.

Olga Commandeur: “met veel plezier gedaan”

“Ik heb Nederland in Beweging altijd met ongelooflijk veel plezier gedaan, dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen.” Olga blijft zich met activiteiten in het land bij zorginstellingen, bedrijven en verenigingen én als ambassadeur van het Ouderenfonds inzetten om mensen te stimuleren in beweging te komen en te blijven.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Het hele jaar door bezig met Nederland in Beweging

Jan Slagter roemt de inzet van Olga Commandeur: “Een aantal dagen per seizoen zijn er opnames van Nederland in Beweging. Maar ik weet van Olga dat zij er het hele jaar mee bezig was. Oefeningen bedenken, zorgen dat ze zelf fit bleef. We willen Olga daar hartelijk voor bedanken. Dankzij haar komen veel mensen van de bank af om oefeningen te doen.”

Duco blijft en opvolger wordt gezocht

Duco Bauwens, met wie Olga samen presenteert, blijft bij het programma. Momenteel is MAX op zoek naar een opvolger voor Olga. Nederland in Beweging wordt sinds 2008 uitgezonden door Omroep MAX.

In een interview met MAX Magazine, dat vandaag is verschenen, en in Tijd voor MAX wordt uitgebreid stilgestaan bij de lange omroepcarrière van Olga Commandeur.

Nederland in Beweging is elke werkdag te zien om 09.15 uur op NPO 2 en om 10.15 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Reacties (4)

  wWllem says:

  Olga Bedankt!
  Al vanaf het begin doe ik met heel veel plezier mee. De eerste jaren, als warming up op de dagen dat ik met de fiets naar het werk ging. Later ben ik steeds vaker mee gaan doen, totdat ik nu niet meer werk, maar wel elke dag klaar sta voor Nederland in Beweging. Olga ik wens je nog heel veel fitte jaren toe!!!

  gejansen says:

  Oh Olga, wat zullen we je missen.
  Ik heb jarenlang meegedaan ook wanneer ik eens niet helemaal in de stemming was.
  Maar je enthousiasme was zo aanstekelijk, dat ik niet anders kon dan meedoen!
  Bravo, goed gedaan!
  Ik wens je heel veel geluk en plezier met het vervolg van je activiteiten.
  Het allerbeste en geniet ervan,
  Godfried Jansen

  Midnight says:

  Oh, wat jammer dat je stopt Olga. Ik geefzelf al jaren les aan ouderen en als er geen les is in de vakantie, spoor ik mijn deelnemers altijd aan om mee te doen met Nederland in beweging. Het is een goede aanvulling op de dagelijkse activiteiten. Ben benieuwd wie er in de plaats van Olga komt? Zou leuk zijn als er een Antilliaanse, Surinaamse of Marokkaanse vervangster zou komen. Ik wens Olga nog heel veel plezierige jaren toe en we zullen zeker nog van haar horen. Namens mij en mijn (ouderen)sportgroepen, bedankt voor alle sportieve jaren.

  Jjohan says:

  Dag Olga.
  Jammer dat je stopt want het zal niet meer het zelfde zijn nu jij er na 23 jaar mee stopt.
  Bijna van het begin af aan doe ik nog bijna alle dagen mee met jou oefeningen en ik ben er van overtuigd dat ik mede daardoor nog zo fit ben op mijn 82 ste.
  Ook denk ik nog met veel genoegen terug aan die 5 keer dat ik heb mogen meedoen met opnamen, eerst nog met Karel noten en daarna nog twee keer op het strand bij Domburg.
  Bedankt voor dit alles en ik wens je het allerbeste voor de toekomst.