NOS Journaal 60 jaar

Het NOS Journaal bestaat vandaag precies 60 jaar. Reden voor een feestje! 9 oud-presentatoren nemen overdag het stokje over en kruipen voor één keer terug achter de camera.

Niet verleerd

Maartje van Weegen beet het spits om 09.00 uur af met het ochtendbulletin. Zij presenteerde het NOS Journaal tussen 1984 en 1989. Na haar was oud-collega Noortje van Oostveen aan de beurt, die het nieuws tussen 1982 en 1988 voorlas. “Je verleert het vak niet. Het is net als fietsen”, aldus van Oostveen. Om 11.00 uur presenteerde Eef Brouwers het journaal en dat was voor hem bijna 40 jaar geleden. Hij zat er dan ook vol spanning en was bang dat er wat misging met de techniek. Eva Jinek was om 12.00 uur aan de beurt en om 13.00 uur zat Henny Stoel weer in de studio. Zij deed een duo-presentatie samen met Tom Egbers die het sport gedeelte op zich nam. Gerard Arninkhof las het nieuws van 15.00 uur en later vanmiddag zijn Joop van Zijl en Pia Dijkstra nog aan de beurt. Op de website van de NOS kunt u deze afleveringen terugkijken.

Speciale programma’s

Presentatoren zijn ook maar mensen, dus af en toe gaat het fout. De zender verzamelde de leukste bloopers van de afgelopen 60 jaar in een video. Ook zendt de NOS vanavond 2 speciale programma’s uit op NPO 2 in het teken van 60 jaar NOS Journaal. Een exclusief kijkje achter de schermen van het NOS Journaal om 19.25 uur en later die avond Villa NOStalgia.

Hoe lang kijkt u al naar het NOS Journaal?

Geef een reactie