Mirjam en Gerald uit Bed & Breakfast aflevering 8.

Mirjam uit Bed & Breakfast: ‘Zou er geen molen te koop staan?’

Een nieuw seizoen van het MAX-programma Bed & Breakfast is bezig. Hierin testen b&b-eigenaren elkaars accommodatie. In de 8e aflevering zijn Mirjam en Gerald te zien. Hoe kijken zij terug op hun deelname en de overnachtingen?

Een bed and breakfast in een oude molen

Mirjam en Gerald hebben een bed and breakfast in Gelderland in een oude molen. Dit doen ze samen met hun 2 zoons Tobias en Roland. Als er gasten komen, dan geeft Tobias een rondleiding in de molenkap en de stelling. Zo ook in de uitzending van 14 mei. Hij laat zien hoe de molen op gang komt en de gasten mogen daarbij helpen. “Sommige mensen vinden dit de highlight van het verblijf”, vertelt Mirjam.

Het hele gezin helpt mee

Verder helpt iedereen mee met het schoonmaken van de accommodatie. Mirjam en Gerald hebben de kinderen gevraagd of ze willen helpen. Daar begonnen ze in Den Haag mee, toen ze een kleine accommodatie in de tuin hadden. Het beachhouse, zoals ze het noemen. Nadat de regels worden aangescherpt in de stad, krijgen ze geen vergunning voor de b&b. Daarom gaan ze op zoek naar een andere locatie.

Het idee van de molen komt van Gerald

In eerste instantie zoeken Mirjam en Gerald naar een verbouwde stal bij een boerderij. “Mijn man kwam met het idee: mensen komen hierheen voor tulpen en kaas, maar ook voor molens. Zou er niet een molen te koop staan?”, legt Mirjam uit. Ze zijn gaan Googlen en komen 2 molens tegen. Ze gaan kijken bij die in Gelderland en zijn meteen verkocht.

“We gingen kijken voor de grap, maar de tuin is erg mooi en de molen in goede staat. We zagen het al voor ons.” De molen is op dat moment nog ingericht als woonhuis. Maar het stel besluit al snel dat die plek juist de bed and breakfast wordt. Ze wonen er zelf naast, in een aanbouw.

Molens staan centraal

De molen is een centraal thema in de accommodatie. Van het dekbed tot de koffiekopjes, er staan allemaal molens op. “Gerald gaat daarin los”, vertelt Mirjam. “De molen is gebouwd op de overblijfselen van een kasteel, dus dat thema is ook terug te vinden. En een kleine knipoog naar het beachhouse, met vuurtorens en strand.”

Hoe kijkt Mirjam terug op haar deelname aan Bed & Breakfast?

“Met heel veel plezier. Het was heel vermakelijk, gezellig”, vertelt ze. “Echt een belevenis. Voor Gerald was het hoogtepunt om op een tractor te zitten en door het dorp te rijden.” Ook de molentour die zoon Tobias geeft, is een hoogtepunt voor ze. “Het was stervenskoud, maar hartstikke leuk!”

Hoe was het contact onderling?

In de uitzending zijn verder nog Marjan en Riny te zien. Zij hebben een b&b in een verbouwde schuur. Corrie en Pieter hebben een oude zuivelfabriek als accommodatie. Het contact onderling is volgens Mirjam heel gezellig. “Iedereen was respectvol naar elkaars accommodatie. We hebben goede tips gekregen.”

Bed & Breakfast aflevering 8 is te zien op dinsdag 14 mei 2024 om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. Lees hier de ervaringen van B&B-eigenaren van eerdere afleveringen terug. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie