Zangeres Zonder Naam

MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam

MAX zendt binnenkort de muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam uit. Onder anderen Dave von Raven, Ellen ten Damme, Jacques Herb en John de Bever brengen in Paradiso een eerbetoon aan de koningin van het levenslied. Ze scoorde talloze hits, zoals Mexico, ’t Was aan de Costa del Sol en Ach Vaderlief.

Zangeres Zonder Naam

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat Mary Servaes, de echte naam van de Zangeres Zonder Naam, op 79-jarige leeftijd overleed. Vrijwel iedereen kent het wereldberoemde nummer Mexico. Het is een van haar grootste successen: het lied wordt nog steeds luidkeels meegezongen.

Een eerbetoon aan Mary Servaes

Diverse artiesten brengen een muzikaal eerbetoon aan de Zangeres Zonder Naam, in de door haar zo geliefde poptempel Paradiso in Amsterdam. Hier is de legendarische live-versie van haar hit Mexico opgenomen. Onder meer de nummers Mag ik van u ’n lift meneer, ’t Was aan de Costa del Sol, Milord, Keetje Tippel, Mandolinen in Nicosia en Mexico worden vertolkt door John de Bever, Ellen ten Damme, Dave von Raven, Jacques Herb, Astrid Nijgh, Davey Bindervoet, Mieke Stemerdink, Mieke Gijs & Bandit, Guido Belcanto en Het Zwanenkoor.

De MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam is te zien op zondag 19 november 2023 om 18.10 uur en zondag 24 december om 15.15 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: © Telstar Music Weert)

Geef een reactie