Duur 11:46
Gepubliceerd op 4 maart 2021

Luistert u ook naar de Filmmuziek Top 50?

Eerder melden we op deze website dat mensen kunnen stemmen voor de razendpopulaire Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4. Op 5 maart 2021, wordt lijst uitgezonden op de zender. 

Veel filmmuziek

Wie de afgelopen dagen naar de zender heeft geluisterd is het vast opgevallen dat er veel muziek uit bekende films voorbij kwam. Niet zonder reden natuurlijk, want dit was de opmaat naar de Filmmuziek Top 50.

 Luistertips van Sander Zwiep

Van 19 tot en met 26 februari kon er gestemd worden en het resultaat daarvan wordt op de 5e maart uitgezonden. De lijst is inmiddels openbaar en te vinden op de site van NPO Radio 4.

Op 4 maart zal Sander Zwiep, presentator van het MAX NPO Radio 4-programma Maatwerk, aanschuiven bij Tijd voor MAX om te vertellen over wat filmmuziek zo bijzonder maakt en waar goede filmmuziek aan moet voldoen. het fragment kunt u hierboven bekijken. Bent u van plan om de 5e naar de lijst te luisteren? Sander heeft dan alvast wat luistertips voor u.

“Op de nummer 18 van de Top 50 hoor je iconische klanken van Hans Zimmer uit de film Inception, die inmiddels ook los van Inception veelvuldig zijn gebruikt. Ideaal voor mensen die altijd al eens hun eigen filmtrailer hebben willen maken. En op de nummer 6 is het stante pede vaderlandsliefde op muziek uit Soldaat van Oranje en de kloeke klanken van Rogier van Otterloo.”

U hoort de gehele Filmmuziek Top 50 Op 5 maart 2021 tussen 12.00 en 18.00 uur op NPO Radio 4. Sander Zwiep zal de lijst samen met Jet Berkhout en Carine Lacor presenteren.

Jet Berkhout heeft op 4 maart de top 3 van de Filmmuziek Top 50 bekendgemaakt in het MAX NPO Radio 5-programma Goeiedag Haandrikman! Dat fragment kunt u hier terugluisteren.

Maatwerk, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 4.
Tijd voor MAX, elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

(Bron: redactie Tijd voor MAX, Sander Zwiep, NPO radio 4)

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. Riny6 says:

  Nee ik hou niet van dat soort muziek

 2. HarrydeG says:

  Nee, ik luister nooit naar muziek op de radio (of tv.) Het geklets ertussendoor vind ik uitermate vervelend.

 3. M Anouk says:

  Helaas lees ik het net te laaten miste de uitzending. Ik vind filmmuziek zo bijzonder, het verteld een verhaal. Zo bomvol emotie, geweldig! Daar kan ik me dus echt in verliezen.
  En complimenten voor alles wat jullie met Max bereikt hebben, toppers!

Bekijk ook

Meer