Landelijke actiedag Giro555

Landelijke actiedag Giro555 van start

Woensdag 29 maart 2017 om 5.55 uur is de landelijke actiedag Giro555 Help Slachtoffers Hongersnood gestart. Radio 2 dj Gerard Ekdom trapte de actiedag af. De dag begon goed met een beginstand van 17.564.993 euro. Een goed begin, maar dat is nog lang niet genoeg voor de slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen.

Honderden vrijwilligers

De hele dag kunnen mensen op allerlei manier geld overmaken aan Giro555. Honderden vrijwilligers zitten in het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum klaar om telefonische giften in ontvangst te nemen. Naast telefonische giften kunnen mensen ook via de website www.giro555.nl, via de app van NPO Radio 2 of door acties te steunen via het crowdfunding platform www.inactievoor555.nl een donatie doen voor de actiedag.

De actie de hele dag op radio en tv

Bekende Nederlanders, zoals Jan Slagter, Hadewych Minis en Margot Ribberink, en youtubers als Banjomovies en King Alert, ondersteunen de actie door telefoontjes aan te nemen, via social media oproepen te doen en cheques en giften in ontvangst te nemen. De hele dag door besteden radio en tv aandacht aan de actie. NPO Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid. In de studio zijn optredens van artiesten als Typhoon en Bløf. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van de actiedag.

Gamen voor Giro555

Voor het eerst zetten ook bekende gamers, zoals Kwebbelkop, TheKing77NL en Sjaak, zich in. Zij zetten hun virtuele leven op het spel in een 4 uur durend gaming event. Het event start om 17.00 uur. In de competitie wordt gespeeld met populaire games zoals Mario Kart, FIFA 17, Rocket League en Formule 1. Via donaties op inactievoor555.nl/lifeforlife kunnen mensen extra virtuele levens voor hun helden kopen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Geert van der Berg says:

    Fijn dat jullie in het middag programma, het kook onderwerp even hebben overgeslagen. Lekker geld inzamelen voor slachtoffers van de hongersnood.

    oosterwijck says:

    Noodhulp is natuurlijk noodzakelijk. … Maar ik vraag me af, wanneer er eindelijk iets structureels plaatsvind, om een eind te maken aan dit leed? … Het is niet normaal en niet humaan, om elke 5 jaar met deze ellende geconfronteerd te worden. Het is evenmin niet normaal dat corrupte, geesteszieke, dictators van diezelfde landen, miljoenen wegsluizen via Nederlandse banken en diezelfde dictators de eigen bevolking laat verrekken. Als een boer zijn kippen niet goed behandeld, wordt er ingegrepen en als een criminele dictator zijn volk laat creperen, mag die zijn gang gaan. …