Ernst Kuipers en Carrie ten Napel

In ‘Nieuwe Gezichten’ een ontmoeting met Ernst Kuipers en Anne Wensing

In het programma Nieuwe Gezichten gaat Carrie ten Napel langs bij de artsen, virologen en microbiologen die we als gevolg van de coronacrisis hebben leren kennen. Wie zijn deze personen en wat was de invloed van de crisis en plotselinge bekendheid op hún leven? Carrie probeert erachter te komen in persoonlijke gesprekken. In de eerste aflevering gaat Carrie langs bij Ernst Kuipers en Anne Wensing.

Ernst Kuipers

Als zoon van een plattelandsdokter krijgt Ernst Kuipers het met de paplepel ingegoten: zorgen voor je medemens. Hij ontwikkelt zich als maag-darm-leverarts en staat aan de wieg van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Hij wordt bestuursvoorzitter van het Erasmus MC. En als de coronacrisis uitbreekt, krijgt hij de leiding over de acute zorg en is verantwoordelijk voor de spreiding van alle IC-bedden in Nederland. Naast deze grote verantwoordelijkheid is hij ook honderden uren op televisie te zien, om ons te informeren. Carrie ontmoet hem, samen met zijn zoon Floris bij zijn huis op de Veluwe, waar hij tussen alle hectiek zijn rust vindt.

Anne Wensing

Net als Ernst ging Anne Wensing voorop in de strijd tegen corona. Als 12-jarig meisje weet Anne al dat ze mensen wil helpen die zijn besmet met het (toen nog nieuwe) hiv-virus. In 2019 wordt ze wereldnieuws als ze de allereerste hiv-patiënten virusvrij krijgt. Zelfs voormalig president Trump twittert over haar. Nog geen jaar later staat ze weer met lege handen door de komst van het coronavirus. Bijna dag en nacht werkt ze met haar team in het UMC Utrecht om ook dit virus te doorgronden. Ze zorgt voor innovatieve teststraten. En terwijl elke seconde telt, wil ze Nederland zo goed mogelijk informeren.

Het programma Nieuwe Gezichten is te zien op zondag 15 augustus 2021 om 22.15 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reacties (2)

  haemchly says:

  Gisteravond gekeken naar uw uitzending:
  “Nieuwe gezichten”

  Gefeliciteerd, chapeau!

  Felicitaties in de breedste zin van het woord.
  • De twee hoofdpersonen, Anne Wensing en Ernst Kuipers, wat een prachtmensen.
  • En de parel van presentator Carrie ten Napel, daar moet je zuinig op zijn!
  Begrijp nu ook al weer waarom ik jaren geleden lid geworden ben van uw omroep;
  vanwege dit soort mooie uitzending.
  Verzoek om mijn bewondering voor haar programma ook over te brengen aan Carrie ten Napel, inclusief haar crew.

  Alie Zomerdijk says:

  Geweldig wat een prachtig programma, mooie interviews van Carrie. Ik heb ademloos zitten kijken. Hele goede vragen. Daar heb je toch geen idee van. Kijk nu al uit naar de volgende afleveringen. Dank u wel