Het Vuur van de Friezen met Nynke de Jong en Huub Stapel

Huub Stapel en Nynke de Jong op zoek naar Het Vuur van de Friezen

Huub Stapel en Nynke de Jong gaan in de nieuwe 5-delige MAX-serie Het Vuur van de Friezen op zoek naar de oorsprong van de Friese identiteit. Lang voor Nederland bestond, zwierven de Friezen langs de kusten van Europa. Ze waren heer en meester op het water. En er werd Fries gesproken van het noordelijkste puntje van Denemarken tot diep in België. De Friezen zijn gebleven, maar hun macht verdween. Hoe kon het Friese volk eeuwenlang zo’n invloed hebben?

Friezen heer en meester op het water

Lang voor Nederland bestond, zwierven de Friezen langs de kusten van Europa. Ze waren heer en meester op het water en er werd Fries gesproken van het noordelijkste puntje van Denemarken tot diep in België. De Friezen zijn gebleven, maar hun macht verdween. Hoe kon het Friese volk eeuwenlang zo’n invloed hebben?

Bekijk hier de eerste beelden:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Het Vuur van de Friezen: zoektocht naar onbekend deel van onze vaderlandse geschiedenis

In 5 afleveringen van Het Vuur van de Friezen gaan Huub Stapel en journalist én geboren Friezin Nynke de Jong op zoek naar dit onbekende deel van onze vaderlandse geschiedenis: de invloed van de Friezen. De zoektocht naar de Friese ziel brengt hen vanuit Friesland naar de Lage Landen, Duitsland, Engeland en Italië. Tijdens deze zoektocht ontdekken Huub en Nynke dat de oerelementen water, lucht, vuur, aarde en licht de Friezen hebben gevormd. Omgekeerd hebben ze deze elementen ook naar hun hand gezet. Het blijken de bouwstenen van het Friese bestaan te zijn.

Het Vuur van de Friezen, vanaf zaterdag 13 juli 2024 om 20.00 uur bij MAX op NPO 2.

(Foto: © Nachtzon Media/MAX)

Geef een reactie