Hoe sterk zijn uw wachtwoorden?

Jongeren gaan slordiger om met online wachtwoorden dan ouderen. 80 procent van de jongeren gebruikt hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites. Bij ouderen is dat de helft. Dit betekent echter niet dat ouderen verstandiger omgaan met de wachtwoorden. Zo schrijven ze hun wachtwoorden vaak op, terwijl dat niet bepaald veilig is.

Sterke wachtwoorden zijn van groot belang

De website Tweakers, die onderzoek doet naar verschillende soorten technologie, liet voor de Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag een onderzoek doen waaruit blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders het ‘bijna onmogelijk’ acht om voor elke dienst een apart wachtwoord te bedenken. Het is echter wel belangrijk dat u sterke wachtwoorden heeft. Ze kunnen voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Hulpsoftware

Er zijn verschillende wachtwoordmanagers die u kunnen helpen bij het beheren en genereren van uw wachtwoorden. Meer dan de helft van de ondervraagden uit het onderzoek wist echter niet van het bestaan van deze hulpsoftware af. Op de website Wachtwoord Bewust vindt u tips voor het ontwikkelen van een sterk wachtwoord en verschillende soorten hulpsoftware.

Geef een reactie