He did it his way

Het jaar 2015 staat muzikaal in het teken van Frank Sinatra, een van de grootste zangers die Amerika ooit heeft gekend. Want wie kent de klassiekers That’s Life en Strangers in the Night nou niet? 12 december zou de legende 100 jaar zijn geworden.

Hoe het allemaal begon

Sinatra’s carrière kende ups en downs. Hij was nog een jong toen ‘ie Bing Crosby zag optreden, maar één ding werd hem duidelijk, dit wilde hij ook. Begin jaren 40 startte zijn langdurige roem. Het begon met kleine clubs in New Jersey maar groeide al snel door tot de grote platenmaatschappijen. Frank zong ook tal van duetten. Een van de bekendste is Something Stupid met zijn dochter Nancy Sinatra.

Op Hollandse bodem

Ook Nederland mocht de zanger meerdere keren verwelkomen. Sinatra stond onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw en vlak na zijn comeback eind jaren ’80 trad de zanger samen met Sammy Davis Jr. en Liza Minnelli op in een uitverkocht Ahoy en een stampvolle RAI.

Filmdebuut

Sinatra was niet alleen vaak te horen, maar ook te zien op het witte doek. Zo speelde hij in verschillende films, onder andere The Man with the Golden Arm met Eleanor Parker en High Society met prinses Grace Kelly. In 1995 trad hij voor het laatste op en een jaar later werd hij getroffen door een hersenbloeding en meerdere hartaanvallen. Sinatra overleed op 14 mei 1998.

MAX zendt op zaterdag 26 december 2015 de muziekspecial Sinatra 100 – An All-Star GRAMMY® Concert uit, 22.20 uur op NPO 3. 

Wat is uw favoriete Sinatra klassieker?

Geef een antwoord