hans dorrestijn

Hans Dorrestijn maakt kerstpodcast over Bach voor Omroep MAX

Vanaf donderdag 16 december is Hans Dorrestijn te horen in de gloednieuwe MAX/NPO Radio 4-podcast Kerst met Dorrestijn – met Bach onder de Boom. Samen met programmamaker Annette Bakker neemt Dorrestijn het Weihnachtsoratorium van Bach onder de loep. Er is alleen 1 probleem: Hans weet eigenlijk helemaal niet zoveel van Bach. Gelukkig schuift zijn goede, maar ook eenzame vriend, Bachkenner én dichter Rob Schouten aan. 

Over Weihnachtsoratorium en meer

Het komt er weer aan: Kerst, de tijd dat zelfs Hans Dorrestijn het leven nog vreselijker vindt dan normaal. Maar, dit jaar wordt alles anders. Deze kerst maakt Dorrestijn een podcast samen met Rob Schouten. De podcast stort zich op het Weihnachtsoratorium van Bach. En dat niet alleen, de heren grijpen deze gelegenheid aan om ook over zichzelf te praten. En ook andere componisten passeren de revue.

Het kerststuk van Bach is zeker niet zijn beste creatie volgens de heren, maar wel lekker kerstig. Rob en Hans gaan er dit jaar iets van proberen te maken: 2 eenzame mannen en een naïeve programmamaker, met een kerstboom en onder die kerstboom ligt Bach.

NB: de foto boven die artikel is gemaakt voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden.

Kerst met Dorrestijn – met Bach onder de Boom, 8 delen. Onder andere te beluisteren via de site van NPO radio 4, de bekende podcastplatformen en de podcastpagina van MAX Vandaag

Geef een antwoord