Bill en Ella uit aflevering 5 van Bed & Breakfast.

Ella uit Bed & Breakfast: ‘Je moet elkaar wel echt leuk vinden om in de bedstee te slapen’

Een nieuw seizoen van het MAX-programma Bed & Breakfast is gestart. Hierin testen b&b-eigenaren elkaars accommodatie. In de 5e aflevering zijn Ella en Bill te zien. Hoe kijken zij terug op hun deelname en de overnachtingen?

Een boerderij uit 1870

Ella en Bill hebben een bed and breakfast in een oude boerderij in Friesland. De boerderij is uit 1870 en die hebben ze compleet verbouwd voor de accommodatie. Oude elementen, zoals een bedstee, zijn bewaard gebleven. Daar kan ook nog echt in geslapen worden. “De bedstee is maar 1,20 meter breed. Dus je moet elkaar wel echt leuk vinden”, vertelt Ella.

Verder hebben ze bewust alles in de oude stijl behouden. Ella is diverse kringloop winkels afgestruind voor antieke spullen. Een ledikant met kast komt bijvoorbeeld uit Brabant. “Je waant je echt in 1870, maar wel met het comfort van deze tijd.”

Van melkveebedrijf naar boerencamping naar bed and breakfast

Het stel heeft de bed and breakfast nog maar sinds kort. Meer dan 30 jaar heeft Bill met zijn broer een melkveebedrijf gehad. Omdat de kinderen het bedrijf niet over willen nemen, verkopen ze het bedrijf in 2016. Stilzitten is niks voor ze, dus kopen ze een boerderij in de buurt. Hier blazen ze een boerderijcamping nieuw leven in. De kinderen willen de camping wel overnemen, maar helemaal gaan niksen willen Ella en Bill nog steeds niet. Dus besluiten ze 800 meter verderop een b&b te beginnen. Zo kunnen ze altijd nog helpen bij de camping, als dat nodig is.

Hoe kijken Ella en Bill terug op hun deelname?

“We vonden het fantastisch!”, vertelt Ella. “We gingen erin van: we laten ons verrassen. Ik heb gewoon vakantie gehad. Het was buitengewoon leuk.” Alle accommodaties van deze aflevering liggen in Friesland. De uitjes die ze gaan doen, zijn dan ook allemaal in de omgeving. Zo gaan ze tijdens het uitje van een van de andere eigenaren naar een kasteel. Daar is Ella al vaak langsgekomen, maar is ze nog nooit geweest. Dat vind ze heel erg leuk.

Waarom wilden ze meedoen aan Bed & Breakfast?

Ella en Bill willen graag laten zien hoe mooi Zuidoost Friesland is. “Het is een stukje vergeten Friesland. Het is zo mooi om te wandelen en fietsen.” En ze willen ook wel graag wat meer bekendheid, voor de leuke manier van slapen.

Hoe gaan ze de uitzending bekijken?

Ella is heel nieuwsgierig naar hoe de uitzending geworden is. Ze laten zich verrassen. Inmiddels heeft ze bijna het halve dorp uitgenodigd om te komen kijken. Dat doen ze in een zaaltje bij de camping.

Bed & Breakfast aflevering 5 is te zien op dinsdag 16 april 2024 om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. Lees hier de ervaringen van B&B-eigenaren van eerdere afleveringen terug. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reacties (5)

  mnicolai says:

  Prachtige B en B ‘s. Jammer dat de plaatsen niet werden genoemd waar ze zijn.

   MAX Vandaag says:

   Dank voor uw reactie en fijn dat u heeft genoten van het programma. Wij mogen helaas niet alle informatie over de deelnemers en de B&B’s delen, in verband met de wetgeving waar wij als publieke omroep aan moeten voldoen. Daarom communiceren wij ook niet de achternamen van de deelnemers. Hopelijk hebben we u hiermee geïnformeerd.

   Met vriendelijke groeten,
   Redactie MAX Vandaag

  maxi says:

  Ja weer een mooie uitzending van B&B. Alleen ik dacht dat het andere stel had gewonnen omdat die 12.5 euro meer hadden gekregen. Ik heb nog weer terug gespoeld en die nu gewonnen hadden zaten op 12 euro totaal. Of snap ik de berekening niet. En zou het misschien toch eerlijker gaan als de gasten pas aan het einde hun tips zouden geven. Per B&B want als je nu als eerste bent en je krijgt kritiek dan kun je dan ook weer bij de andere geven. Als je nog moet dan durf je denk ik niet te veel commentaar te leveren. Want dan weet je dat je zelf minder geld krijgt.

  Coboo says:

  Max hoeft ook niet alle ins en outs te noemen maar een plaatsnaam , wat kan daar mis aan zijn.
  Als je niet wilt dat je bekendheid krijgt dan moet je niet meedoen aan het programma.

  Ella55 says:

  juist de bed and breakfast van Ella en Bill, vond ik erg leuk en gezellig en tenminste niet zo chique en overdone, maar sfeervol en mooi met dat antiek. Ik ga vast eens langs daar voor een paar dagen. om lekker te wandelen. groet van Ella