Een kijkje op de set van de MAX-serie Zussen met Huub Stapel, Melody Klaver, Joy Delima en Olga Zuiderhoek

In de MAX-dramaserie Zussen blijken 3 jonge vrouwen tot hun grote verrassing halfzussen te zijn. De rollen worden gespeeld door Joy Delima (dochter Rolinde), Melody Klaver (dochter Faya) en Fockeline Ouwerkerk (dochter Nienke). We spreken Joy en Melody tijdens de opnames, net zoals Huub Stapel (vader) en Olga Zuiderhoek (oma Saar).

Het verhaal van Zussen

De 3 zussen komen achter elkaars bestaan, wanneer ze samen de boerderij van hun vader erven. Zijn dood is al mysterieus, maar ze worden ook nog eens geconfronteerd met andere familiegeheimen in het dorp. “Het gaat over een kleine dorpsgemeenschap, Westerhoven”, vertelt Huub Stapel. “Ik heb iets gedaan in het verleden, waardoor ik in allerlei toestanden terecht kom. En mijn kinderen ook.”

Wie is familie van wie?

Wie de serie kijkt, zal wel de gedachten erbij moeten houden. “Ik had zelf ook even nodig om te denken: wie is nou wie. En wie is familie van wie”, vertelt Joy Delima. “Maar het is wel een spannende serie.”

Melody Klaver vult aan: “Waarin eigenlijk elke aflevering zo spannend is en wordt omdat er steeds weer meer erfgeheimen aan het licht komen.” Heel veel meer verklappen kunnen de acteurs ook niet, want anders geven ze al teveel geheim.

Het boerenleven bevalt Melody en Joy wel

De serie speelt zich af op een boerderij. Melody en Joy leren een hoop over het boerenleven. “De schapen zijn aan mij gewend en de echte boeren op de boerderij zeiden: Nou je kan gewoon hier komen werken, haha. Ik vind het echt heel leuk om op de boerderij te zijn en met die schapen te zijn”, vertelt Joy. Melody vult aan: “Wie kan er nou zeggen dat je vaak een schaap of een kalf als tegenspeler hebt? Dat is toch geweldig werkt?”

De 8-delige serie Zussen is op woensdag te zien om 20.35 uur bij MAX op NPO1. Het is ook mogelijk om de dramaserie Zussen in zijn geheel te zien op NPO Start

(Foto: © MAX/Elmer van der Marel)

Geef een reactie