Mario en Eelky uit Bed & Breakfast aflevering 3.

Eelky uit Bed & Breakfast: ‘We willen mensen een idee geven hoe het slapen is op een boot’

Een nieuw seizoen van het MAX-programma Bed & Breakfast is gestart. Hierin testen b&b-eigenaren elkaars accommodatie. In de 3e aflevering zijn Eelky en Mario te zien. Hoe kijken zij terug op hun deelname en de overnachtingen?

Hoe kijken Eelky en Mario terug op hun deelname?

“Eigenlijk hartstikke leuk”, vertelt Eelky. “We zijn er blanco in gegaan. Laat maar lekker over je heenkomen. Ik laat me wel leiden.” Ze vertelt dat de stellen allemaal anders zijn in deze aflevering, maar dat was juist mooi om te zien. “Hoe mensen iets oppakken en hoe wij het doen. Dat zijn hele andere ervaringen.”

Slapen op een boot

De accommodatie van Eelky en Mario is een boot in hartje Rotterdam. Mario is geboren en getogen op een schip en scheepsbouwkundige dus de boot is eigenlijk heel logisch. Ze beginnen in 2018 met een groepsaccommodatie voor de weekenden. In 2023 besluiten ze er voor doordeweeks een bed and breakfast bij te organiseren. Zo kunnen gezinnen of stellen ook ervaren hoe het is om op een boot te slapen.

In het programma gaan de andere b&b-eigenaren als laatste bij Eelky en Mario op bezoek. “De verrassingsfactor was heel groot”, vertelt Eelky. Het is een totaal andere accommodatie dan de stolpboerderij van Maaike en Feico en de b&b van Margriet en Koos. “Ik denk als je deze als eerste had gedaan, dan hadden de andere tegen kunnen vallen. Dan is er een verwachtingspatroon”, legt Eelky uit.

Hond Boots is ook onderdeel van het programma

Eelky en Mario hebben een bruine labrador genaamd Boots. Vernoemd naar bootsman. Tijdens de opnames is hij ook aanwezig. “Hij hoort bij het schip. Als er gasten zijn, is hij er ook altijd. Tenzij mensen bang zijn of allergisch. Hij breekt de sfeer, mensen voelen zich meteen thuis.”

Hond Boots in Bed & Breakfast.

Waarom doen Eelky en Mario mee aan Bed & Breakfast?

Toen de oproep op televisie voorbij kwam om aan te melden voor het nieuwe seizoen, hebben ze de kans gegrepen. Ze willen vooral ook dat mensen een ander idee krijgen bij slapen op een boot. “De eerste vraag die mensen vaak stellen is: hebben jullie wel warm water aan boord en een kachel? Er is veel onduidelijk. Dat moet doorbroken worden. Dat vind ik dan wel leuk met zoiets.”

Bed & Breakfast aflevering 3 is te zien op dinsdag 2 april 2024 om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. Lees hier het verhaal van Co en Joy’s uit aflevering 2 terug. En lees hier het verhaal van Willem terug, uit aflevering 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie