omroep

Dringend geld nodig om lokale omroepen te redden

Meer dan 200 lokale omroeporganisaties dienen op 12 september 2017 een petitie in bij de Tweede Kamer. Hierin stellen zij dat als een nieuw kabinet niet snel geld in de lokale omroepen pompt, zij niet lang meer zullen overleven.

Extra geld

Volgens de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) krijgen driekwart van alle lokale omroepen slechts 25000 euro subsidie per jaar. Veel te weinig, vindt het NLPO. “Met de huidige vergoeding kunnen de meeste lokale omroepen niet eens de vaste lasten als huisvesting, auteursrechten en minimale apparatuur betalen. Terwijl we met zijn allen qua techniek en kwaliteit steeds meer van de lokale omroep zijn gaan vragen”, aldus NLPO-directeur Marc Visch. Daarom pleit de stichting voor zeker 30 miljoen extra om deze omroepen overeind te houden.

Nieuwe manier van werken

Het is niet de eerste keer dat de slechte financiële situatie van de lokale omroepen onderwerp van discussie is. In 2016 concludeert Het Commissariaat voor de Media dit al. Als antwoord op deze conclusie werkt de sector aan een ingrijpend traject om de kwaliteit van alle lokale omroepen te verbeteren en ze efficiënter te laten werken. Een mooi streven, maar hier is wel geld voor nodig, stelt de NLPO. Vandaar de petitie.

Luistert of kijkt u weleens naar een lokale omroep?

(Bron: NLPO, ANP, olon.nl)

Geef een antwoord

Reactie

    Hanneman says:

    Een aantal artikelen geleden ging het over de plannen van staatsecretaris Dekker en het lijkt me klaar als een klontje. Zijn prioriteit ligt bij het snoeren van monden bij de nationale omroepen en het bevorderen van kijken naar RTL boulevard. Lokale omroepen zijn toch voorbeelden van de stem van het volk? Nou, de VVD ziet het electoraat liefst monddood en beroerd geinformeerd dus…..