Dit is de shortlist van de BookSpot Schaduwprijs 2018

Een primeur in Tijd voor MAX en op MAX Vandaag! Nadat in Tijd voor MAX de shortlist van de BookSpot Gouden Strop bekend is gemaakt, mogen wij de genomineerden voor de BookSpot Schaduwprijs bekendmaken! Dit is de boekenprijs voor de beste thrillerdebuut van 2018. Dit zijn de kanshebbers.

Een nieuw begin van Angelique Haak

Door een vervelende allergie kan Angelique Haak haar werk als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste niet meer uitvoeren en moest zij administratief werk gaan doen. Dit wil zij niet de rest van haar leven blijven doen, dus besluit zij een boek te gaan schrijven. Een nieuw begin is het resultaat en gaat over rechercheur Jennifer Brugman, die een pijnlijk verleden heeft. Brugman wil graag een nieuwe start maken en krijgt hiervoor de kans bij de politie in haar geboortestad Rotterdam. Daar werkt zij aan een heftige zaak: het opsporen van een moordenaar met een voorliefde voor Griekse mythologie, die het voorzien heeft op overspelige vrouwen. Geen makkelijke taak, zeker niet omdat de moordenaar het ook op haar heeft voorzien…

King Coke van Dannis Kramers
king coke

Dannis Kramers is journalist en werkt al 18 jaar voor de televisie. Een druk leven, maar tijdens een sabbatical heeft hij opeens veel tijd over. Hij besluit te kijken of hij een lang verhaal op papier kan krijgen en dat lukt in de vorm van zijn debuutroman King Coke. Het boek speelt zich af in 1988 en gaat over Mick, die net eindexamen heeft gedaan. Samen met zijn vrienden organiseert hij in de zomervakantie een feestje, waar een vriendin van hem overlijdt. Daarna wordt hij nooit meer de oude en belandt hij in het drugs circuit. Het duurt niet lang voordat hij wordt opgemerkt door internationale drugsbaronnen. Vanaf dat moment wordt het pas écht gevaarlijk voor hem.

Over het spoor van Eva Keuris

over het spoor

Eva Keuris schrijft al haar hele leven en in 2017 komt haar eerst boek uit: Over het spoor. Het boek vertelt over de moord op de 10-jarige Jordi de Wit. Jordi wordt gevonden in het riet langs het water en al snel wordt duidelijk dat hij niet zelf het water is ingegaan. 2 pubers worden opgepakt voor de moord en krijgen een celstraf. Nadat zij vrijkomen, besluit schrijfster Stella een van hen op te zoeken en te achterhalen was er nu écht is gebeurd op de avond dat Jordi is overleden. Dit blijkt veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Zowel de BookStop Gouden Strop als de BookSpot Schaduwprijs worden op 6 juni 2018 uitgereikt. In Tijd voor MAX is op 2 mei 2018 de shortlist voor de BookSpot Gouden Strop bekendgemaakt.

(Bron: CPNB, Tijd voor MAX)

Geef een reactie

Reacties (14)

 1. Does says:

  Kijk nu al uit naar de winnaar, hoop er ook van te lezen.

 2. Does says:

  Mooie uitleg over de beschreven boeken, kijk nu al uit naar de winnaar of winnares!!

 3. Peerke says:

  Spannende shortlist.

 4. Margo Habets says:

  Spannende boeken en ben benieuwd wie de winnaar gaat worden!!

 5. bertkuip says:

  Lijken me stuk voor stuk prachtige boeken. Ga ze zeker lezen!

 6. hansjan says:

  Het zijn allemaal winnaars. De jury zal het moeilijk krijgen. Ik persoonlijk lees graag een thriller. het boek Over het spoor spreekt mij persoonlijk het meest aan. De prijs is een ieder gegund.

 7. mae58 says:

  Wat een mooie lijst. ook de debutantenlijst:-). Hoe kan ik de boeken winnen?

 8. Habre says:

  L.S.
  Lees zoveel thrillers dat ik soms denk “ het spoor bijster tezijn” maar Over het Spoor spreekt mij wel aan. Hoop dat er ook een e- versie komt?
  Succes gewenst voor alle autheurs.
  Wat i overigens niet begrijp dat er hier maar drie Bij Max Vandaag waren er 5 titels toch?

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Habre, bedankt voor uw reactie. In het geval van de BookSpot Schaduwprijs gaat het om 3 titels. In het geval van de shortlist van de BookSpot Gouden Strop ging het inderdaad om meer titels, maar op MAX Vandaag mochten we de 3 titels van de schaduwprijs bekend maken.

 9. Gonda says:

  Spannende boeken! Hoe kan ik deze shortlijst winnen? (zoals genoemd net bij Max?)

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Gonda, bedankt voor uw reactie. U vindt de prijsvraag via: https://www.maxvandaag.nl/prijsvraag-en-puzzel/prijsvraag-tvm/win-spannend-boekenpakket/

 10. Theekopje says:

  Spannend hoor, ben dol op thrillers.

 11. MenM says:

  Heerlijk dit soort boeken, en dat de verhalen zich in Nederland afspelen maakt het helemaal spannend!

 12. NicolaasM says:

  Dat de beste maar mag winnen. Ik vind dit een leuk item in de uitzending.