Lideke en Dinie

Omroep: MAX

Duur: 0:04:41

Uitzending: do 16 feb 2017 21:00

0:04:41

Lideke en Dinie

0:02:46

Lideke en Dinie

Dinie en Lideke Samen naar Klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Donderdag 16 februari 2017 zijn Dinie (61) en Lideke (70) samen naar klassiek geweest in Enschede.

Werk van Mozart

Koppel datingspel

Dinie komt uit Almelo. Zij houdt van wandelen, fietsen en musiceren. Barokmuziek heeft haar voorkeur, maar toen ze hoorde dat ze naar Mozart, Haydn en Schubert ging was ze razend enthousiast.

Lideke komt ook uit Almelo. Zij houdt van pianospelen (ook 4-handen), fietsen, vrijwilligerswerk, lezen, chi gong en oppassen op haar kleinkinderen. En van heel veel klassieke muziek : van Bach, Mozart, Haydn, Schubert tot Mahler.

Op donderdag 16 februari 2017 geeft het Amsterdam Sinfonietta een concert in het Muziekcentrum in Enschede. Deze brengt samen met Kristian Bezuidenhout werk van Mozart, Hayd en Stravinsky. De Zuid-Afrikaanse pianist Kristian Bezuidenhout heeft de zeldzame en poëtische gave om Mozart als nieuw te laken klinken. Met het Zesde pianoconcert nemen Amsterdam Sinfonietta en deze unieke solist het op voor zelden gespeeld werk van de jonge Mozart. Artistiek leider Candida Thompson heeft de violist Anthony Marwood opnieuw uitgenodigd om in haar plaats het ensemble te leiden. Marwood is ook solist in het Divertimento van Stravinsky. Een hommage aan Tsjaikovski.

Verslag van de ontmoeting

Verslaggever Beitske de Jong was erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Dinie en Lideke het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player. En als u hun reactie op deze ontmoeting wilt horen luister dan 23 februari 2017 van 20.00 – 22.30 uur naar MAX Avondconcert op NPO Radio 4. Dan hoort u ook wie het nieuwe Samen naar Klassiek-koppel is.

Geef een reactie