kopiëren

Digitips over de 112NL-app, link openen in nieuw tabblad en teksten kopiëren

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand leest u hoe noodhulp kunt vragen via de 112NL-app, hoe u een link opent in een nieuw tabblad en hoe u teksten kunt kopiëren, knippen en plakken.

Snellere noopoproep met 112NL-app

Naast bellen naar het noodnummer 112, kunt u ook noodhulp aanvragen via de 112NL-app. Politie, ambulance of brandweer weet u zo sneller te vinden, want de app geeft automatisch uw locatie door. Ook handig als u niet kunt praten. In deze Digitip leggen we uit hoe u aan de app komt en hoe die werkt.

Link openen op nieuw tabblad

U kunt een link openen door er op te klikken of te tikken. De pagina waarnaar de link verwijst, opent dan over de pagina. Wilt u dat zowel de huidige als de nieuwe webpagina openstaan? Dat kan, door de link op een nieuw tabblad te openen.

Tekst kopiëren, knippen en plakken

Staat tekst op de verkeerde plek in een document of mail? Of wilt u tekst van internet in een document zetten? Een tekst knippen of kopiëren en plakken op de gewenste plek is dan ideaal. We vertellen hoe dit werkt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over meterstanden bijhouden in Excel, met een Facebook- of Google-account inloggen bij diensten of etiketten maken van een adreslijst? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie