wachtwoord

Digitips over auteursrecht, vergeten wachtwoord en VPN

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand gaan we in op oplossingen als u uw wachtwoorden vergeten bent, hoe het zit met auteursrechten op internet en wat VPN nou precies is.

Wachtwoord vergeten, wat nu?

Bijna elke online dienst werkt met accounts en wachtwoorden om in te loggen. Bij het inschrijven maakt de gebruiker een wachtwoord aan. Soms is dat lang te gebruiken, soms moet er elke paar maanden een nieuw wachtwoord komen. Ook moeten wachtwoorden soms moeilijk te onthouden combinaties bevatten. Dan ligt vergeten op de loer. In deze Digitip leest u welke mogelijkheden er zijn om een wachtwoord te achterhalen.

Auteursrecht op internet

Even een leuke foto of muziekje van internet afhalen voor eigen gebruik is niet in alle gevallen toegestaan. Het één en ander is vastgelegd in het auteursrecht en die regels gelden ook voor internet. Wat dit inhoudt en wat wel en niet mag, leggen we uit in de Digitip over auteursrecht.

Wat kunt u met VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. In het Nederlands betekent het Virtueel Particulier Netwerk. Het zorgt voor een beveiligde, versleutelde en anonieme verbinding tussen gebruiker en internet. We vertellen u hoe dit werkt en wat u er zelf eventueel mee kunt doen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het uitzetten van groepsgesprekken in WhatsApp, veilig internetten onderweg, of uw computer vergrendelen na gebruik? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie