taakbalk

Digitips om uw mappen, muisaanwijzer en taakbalk naar eigen smaak aan te passen

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer over het aanpassen van de pictogrammen van de mappen in Windows 10, de kleur van de muisaanwijzer en de plek en het uiterlijk van de taakbalk.

Geef mappen een ander pictogram

De mappen in de Verkenner hebben standaardplaatjes en mappen die u zelf aanmaakt krijgen een kale gele map als pictogram, maar dat is aan te passen. Lees hoe u het in iets herkenbaars verandert.

De kleur van de muisaanwijzer aanpassen

Het witte pijltje, zoals de muisaanwijzer normaal te zien is, is niet op elke achtergrond even duidelijk te zien. Werkt u bijvoorbeeld op een witte achtergrond, dan kunt u de kleur van de muisaanwijzer zwart maken, zodat hij veel beter te zien is. Lees snel hoe.

Trucjes voor de Taakbalk

De taakbalk staat onder in uw beeld, maar wist u dat u hem ook bovenaan kunt vastzetten of links of rechts in uw beeld? En zo zijn er nog meer slimme trucjes, met de taakbalk. In onze Digitip hierover worden er 4 uitgelicht.

Meer Digitips

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over contactloos betalen, berichten intrekken op WhatsApp en een fotofilter gebruiken op de iPhone en iPad? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie