groepsgesprek

Digitip: verschil tussen groepsgesprek en verzendlijst in WhatsApp

Via een groepsgesprek en een verzendlijst kunnen WhatsApp-gebruikers 1 bericht naar meerdere contactpersonen sturen. Maar wat is precies het verschil tussen die 2 vormen?

Groepsgesprek

De deelnemers aan een groepsgesprek chatten allemaal met elkaar. Iedereen in de groep kan alle berichten lezen. De ontvangers kunnen antwoorden en ook zelf berichten versturen naar de hele groep. Handig om bijvoorbeeld met meerdere familieleden tegelijk in contact te blijven of om iets af te spreken met een groep.

Verzendlijst

In een verzendlijst zijn verschillende contactpersonen opgeslagen. Vervolgens kan de maker in één keer een bericht sturen naar alle personen uit de lijst. In tegenstelling tot bij een groepsgesprek, zitten de contactpersonen niet samen in een chat. De ontvangers krijgen het bericht gewoon in een persoonlijk appje. Als een ontvanger antwoordt, krijgt alleen de maker van de verzendlijst het bericht. Handig om bijvoorbeeld een uitnodiging voor een verjaardag te versturen.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie