Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MAX

Radiomaker en mediaman Daniël Dekker gaat per 1 september 2020 aan de slag bij Omroep MAX. Na ruim 30 jaar voor de TROS en later AVROTROS te hebben gewerkt, wordt hij bij Omroep MAX eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. Hij zal daarnaast de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de ontwikkeling en uitvoering van evenementen en live-entertainment activiteiten van de omroep. Ook gaat hij een nieuw radioprogramma presenteren voor MAX waarover later meer bekend wordt gemaakt.

Unieke kans

Daniël Dekker: “Toen Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik 30 jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten. Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s. Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn. Kennis en ervaring, die ik heb kunnen opdoen door alle kansen die ik heb gekregen bij de TROS en later AVROTROS, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.”

‘Muziek zit in zijn DNA’

MAX-directeur Jan Slagter: “Ik ben ontzettend verheugd met de komst van Daniël Dekker. Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.”

Over Daniël Dekker

Daniël Dekker (1960) begint zijn carrière als presentator bij Radio Decibel. Na een korte tijd bij Radio 10 te hebben gewerkt, haalt de TROS hem eind 1988 naar de publieke omroep. Hij presenteert programma’s op Radio 1, 2 en 3FM als Nachtwacht, Middle of the Road Show, Nationale Hitparade, De Mega Top 50 en Wereldhits. 16 jaar lang is hij iedere werkdag 3 uur lang te horen in het zeer goed beluisterde programma De Gouden Uren. En nu nog ieder weekend Muziekcafé. Voor AVROTROS bepaalt hij jarenlang het beleid voor NPO Radio 2, 3FM en Radio 5, is hij hoofdredacteur Sterren NL en verantwoordelijk voor alle programma’s op NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5. Daarnaast is hij 10 jaar lang commentator en mede-organisator van het Eurovision Songfestival voor AVROTROS. In 2014 krijgt hij voor zijn werk een Gouden Harp van BUMA Cultuur.

(Foto: Linda Stulic)

Geef een reactie

Reacties (8)

 1. Chris Isaak says:

  Het wordt hoog tijd dat ze bij Max eens echte mensen aan gaan nemen en niet aan de gang blijven met dat volk wat overal overbodig is geworden maar uit die ruif laten meevreten.
  Overweeg serieus mijn lidmaatschap te beëindigen.

  1. de Muis says:

   Ik vind deze opmerking kant noch wal raken. Deze man brengt een schat aan ervaring mee en ik luisterde vroeger graag naar zijn programma’s. Ik denk dat dhr Dekker ook nog wel bij andere omroepen terecht zou kunnen en ben ik blij dat hij voor Max heeft gekozen. Daar ik vrijwel alleen nog maar radio 5 ( nostalgia) beluister, is hij voor mij een toegevoegde waarde. En om dan meteen met het lidmaatschap te zwaaien is ook een bewijs van zwakte. Er is nog zoveel méér bij Max als de radio.

  2. Annekeja says:

   Chris, ik hoop dat jou ogen eens open zullen gaan en jij mensen niet meer zo zal uitkotsen zoals je dit, respectloos als het is, nu doet. Ga me niet beginnen over vrijheid van meningsuiting want die opmerking schermt een ieder mee die niet verder denkt dan zijn neus lang is.

 2. Janwk says:

  Daar begrip ik helemaal niets van. Vergane glorie als dat al ooit glorie is geweest. Vindt zichzelf nogal belangrijk.
  Onbegrijpelijk MAX. De bedweter van de Tros met z’n eeuwig flauwe opmerkingen.

 3. Vince says:

  overschot van Radio 2! Geeft geen meerwaarde aan Radio 5.

  Laatste jaren vol maken bij de radio, laat hij zich maar druk maken bij zijn club Ajax.

 4. Free says:

  Leuk, we horen binnenkort wel hoe zijn programma op vrijdagmiddag gaat heten. Sterren.nl is compleet uitgekleed dat zal ook wel mee gespeeld hebben wat zijn overstap betreft.

 5. joopkemna says:

  als ik naar de reacties kijk is het heel treurig om te ervaren dat ook de oudere mens met veel ervaring heel erg wordt gediscrimineerd!!! Men kan het niet laten!!!!!!Schandalig!!!!!

  1. Annekeja says:

   Joop, ben ik helemaal met je eens. Ik heb hier maar 1 woord voor en dat is RESPECTLOOS. Ik hoop dat de personen die zo reageren de deksel hard op hun neus krijgen als ze zelf de 50 gepasseerd zijn.