Pieter en Brenda uit Bed & Breakfast aflevering 7.

Brenda uit Bed & Breakfast: ‘Ik had hiervoor nog nooit in een bed and breakfast gelogeerd’

Een nieuw seizoen van het MAX-programma Bed & Breakfast is bezig. Hierin testen b&b-eigenaren elkaars accommodatie. In de 7e aflevering zijn Brenda en Pieter te zien. Hoe kijken zij terug op hun deelname en de overnachtingen?

Als zwager en schoonzus runnen ze de b&b

Brenda en Pieter zijn zwager en schoonzus van elkaar. “Allebei zijn we eigenlijk de koude kant”, legt Pieter in de aflevering uit. Ze kennen elkaar nog niet eens zo heel lang, maar besluiten in april 2023 samen een bed and breakfast in Overijssel te gaan runnen. Het is al heel lang een droom van Brenda om een b&b te hebben. Tijdens een verjaardag hoort ze dat Pieter dat ook wel ziet zitten.

Brenda en Pieter wagen samen de sprong

Samen in een bedrijf werken, zit wel in de familie. Brenda’s man Rob heeft namelijk een dierenspeciaalzaak samen met zijn broer Jurgen. Wanneer een huis inclusief bed and breakfast op hun gezamenlijke pad komt, besluiten Brenda en Pieter de sprong te wagen. Ze komen allebei uit de zorg, maar besluiten nu op een andere manier te gaan zorgen.

“Het ging allemaal heel erg snel”, legt Brenda uit. “Pieter en ik hebben veel contact gehad en besluiten het gewoon te doen.” Ze nemen alles over van de vorige eigenaren. Spijt hebben ze gelukkig nog niet gehad. “Het is heel erg leuk. We zijn heel goed bezig en daar ben ik trots op.”

‘Mooi om te kijken bij anderen’

Pieter geeft hun accommodatie op voor het programma. Brenda vindt dat wel heel spannend, maar is blij dat ze meegedaan hebben. “Het was heel erg leuk!” Ze vindt het ook mooi om te kunnen kijken bij anderen. “Ik had nog nooit in een bed and breakfast gelogeerd, we zijn een hotel gewend. Het is echt een ervaring.”

Een goede klik met de andere deelnemers

Het klikt goed met de andere deelnemers in de aflevering. Marelva runt een b&b in Gelderland, haar vriendin Marjorie komt af en toe helpen. In Overijssel hebben Anja en Michel een verbouwde stadsboerderij. Onderling kunnen ze waardevolle tips uitwisselen.

Hebben Brenda en Pieter nog iets gedaan met de tips uit de uitzending?

Na het logeren krijgt iedereen tips voor de accommodatie. Bij Brenda en Pieter wordt geadviseerd om een toilet boven te maken, omdat gasten nu 2 trappen naar beneden moeten. “Maar dat is helaas niet haalbaar”, vertelt Brenda. Ook de gordijnen beneden, de tip van Marelva en Marjorie, gaan ze niet ophangen. “Je hebt veel licht binnen en kijkt de natuur in”, legt ze uit. Het is in haar ogen zonde om daar een gordijn voor te hangen.

Bed & Breakfast aflevering 7 is te zien op dinsdag 30 april 2024 om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. Lees hier de ervaringen van B&B-eigenaren van eerdere afleveringen terug. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie