Ferdinand Bol

Beroemd schilderij Ferdinand Bol draagt eeuwenlang verkeerde titel

In het nieuwe MAX-programma Kunstraadsels staat elke aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. In het programma wordt de kunstwereld op z’n kop gezet door baanbrekende ontdekkingen. Op donderdag 1 juni 2017 om 20.25 uur is te zien hoe professor Frans Grijzenhout een raadsel rond een beroemd schilderij van Ferdinand Bol ontrafelt.

Zoon van de schilder

In de eerste aflevering wordt een bekend schilderij van de beroemde 17e-eeuwse schilder Ferdinand Bol aan een grondig onderzoek onderworpen. Het is een prachtig portret van een 8-jarige jongen. Er wordt al eeuwen verondersteld dat het om de zoon van de schilder gaat. Professor Grijzenhout en zijn team van onderzoekers kunnen in elk geval vaststellen dat dit niet het geval is. Maar wie is het dan wel? U ziet het antwoord in Kunstraadsels.

Over Kunstraadsels

In de 6-delige serie Kunstraadsels staat elke aflevering een nooit eerder opgehelderd vraagstuk rond een schilderij uit de Gouden Eeuw centraal. Samen met een team van kunsthistorici, bestaande uit Sophia Thomassen en Julia van Marissing, raadpleegt professor Grijzenhout archieven, deskundigen en gebruikt hij technische middelen om uit te vinden wie de afgebeelde personen op de beroemde portretten zijn of waar de geschilderde locaties zich bevinden. Aan het eind van elke aflevering blijkt wat de maandenlange uitgebreide speurtocht heeft opgeleverd. U wordt meegenomen in fascinerende zoektochten, vol met dwaalsporen en valkuilen.

De eerste aflevering van Kunstraadsels is donderdag 1 juni 2017 om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  1. CPMK says:

    Kunstraadsels is ’n zeer interessant programma waarvan er maar al te weinig zijn.!!!!