André van Duin, omroepman van 2021

André van Duin omroepman van het Jaar 2021

André van Duin is door mediavakblad Broadcast Magazine (BM) uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021. De redactie reikt deze prijs voor de 31e keer uit. De komiek/acteur en presentator krijgt de bijbehorende wisselbeker overhandigd door Frans Klein, directeur Video bij de NPO en de Omroepman van 2020.

Ingetogen uitreiking

Normaal wordt de nieuwe Omroepman of –vrouw gehuldigd onder het toeziend oog van honderden aanwezigen, maar dat is dit jaar niet mogelijk. In plaats daarvan vindt de uitreiking plaats tijdens een lunch met voormalig Omroepmannen en -vrouwen in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar is André van Duin door de aanwezigen toegesproken.

Één van de grootste entertainers

Als radiomaker, komiek, acteur, zanger, tekstschrijver en presentator is Van Duin uitgegroeid tot één van de grootste entertainers die Nederland ooit heeft gekend. En ook al wordt hij op 20 februari 75 jaar, zijn carrière blijft springlevend. Sterker nog, André van Duin heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als serieus acteur en betrokken tv-presentator en weet van geen ophouden, waardoor hij een permanent vurend kijkcijferkanon is geworden. Voor mediavakblad BM reden genoeg om hem te kronen tot Omroepman van het Jaar 2021.

Andere namen die Van Duin voorgaan zijn onder anderen Joop van den Ende, Peter R. de Vries, John de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Jan Slagter, Floortje Dessing, Eva Jinek, Jeroen Pauw en in 2020 Frans Klein.

Kijkcijfergoud

Of hij nu de warme, olijke presentator is van Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden letterlijk en figuurlijk in de boot neemt in Denkend aan Holland of als conducteur fungeert in De Grote Kleine Treinencompetitie, alles wat André van Duin in 2021 voor Omroep MAX op televisie doet, verandert in kijkcijfergoud. En dat geldt eveneens voor zijn gedenkwaardige 4 mei-toespraak op de Dam, die alom lof oogstte. Zijn laagdrempelige, verbindende rede, recht uit het hart, was ook een mooi eerbetoon aan het Amsterdamse Homomonument.

Uitgebreid interview met André van Duin

In Broadcast Magazine nummer 401 komt André van Duin uitgebreid aan het woord. Hij siert ook de cover van het blad, dat vanaf begin februari 2022 eenmalig verkrijgbaar is in de losse verkoop. Behalve voor de Omroepman van het Jaar heeft de extra dikke editie van hét mediavakblad ook plaats ingeruimd voor onder andere de top 25 met machtigste mannen/vrouwen in de Nederlandse media, de 10 best scorende programma’s in 10 categorieën over het afgelopen jaar, een voorpublicatie van het boek dat Fons de Poel schreef over Willibrord Frequin en een interview met Nadia Moussaid.

De kersverse winnaar is maandag 31 januari 2022 te gast in Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie