Amsterdam Light Festival

Amsterdam schittert tijdens Amsterdam Light Festival

Wie in het weekend van 2 en 3 december 2017 een bezoek brengt aan Amsterdam kan het niet ontgaan: de stad is veranderd in een waar openluchtmuseum vol lichtkunst. Dit is niet zo gek, want het Amsterdam Light Festival is begonnen.

Geen onbekende voor Amsterdam

Het Amsterdam Light Festival is geen onbekende voor de stad Amsterdam, want dit is al het zesde jaar op rij dat het wordt gehouden. Speciaal voor dit evenement hebben internationale (licht)kunstenaars in totaal 21 werken gemaakt die langs of in het water van de binnenstad zijn opgesteld. Het is mogelijk om een rondvaarttocht te maken langs de werken die in het water liggen, maar al wandelend kunt u ze ook bewonderen.

Lichtgrens

Alle lichtwerken kunt u kosteloos bekijken, zo ook het werk van de Chinese Ai Weiwei, de meest bekende deelnemende kunstenaar. Ai Weiwei is in eigen land omstreden, omdat hij felle kritiek uit op de Chinese regering. Om die reden heeft hij ook een tijd in de gevangenis gezeten. Nadat hij na een aantal maanden vrijkomt krijgt hij een reisverbod opgelegd dat jaren duurt. Inmiddels mag hij China weer uit en woont hij in Berlijn. Ai heeft voor het Amsterdam Light Festival een 6,5 kilometer lange vlasvezelkabel gemaakt waar rood licht doorheen wordt geschoten. Deze kabel wordt als een soort grens rondom het gebied gelegd waar het festival zich afspeelt.

Geen tijd om dit weekend dit evenement te bezoeken? Geen zorgen. Het lichtjesfestival duurt nog tot 21 januari 2018.

(Bron: Het Parool, website Amsterdam Light Festival, Vice)

Geef een antwoord