Duur 02:07
Gepubliceerd op 28 mei 2020

Tuintips van Tom Groot: het gazon

Tulpenbollen-kweker Tom Groot kennen we vooral door zijn deelname aan het programma Boer zoekt Vrouw en als presentator van het RTL-programma Eigen Huis & Tuin. Maar als bollenkweker weet hij alles van planten en bloemen. De komende weken geeft hij in het MAX Ouderenjournaal en op MAX Vandaag, tuintips. Deze keer staat het gazon centraal. 

Een mooi gazon

Niets mooier dan een frisgroen en strak gemaaid gazon. Een gezond gazon is belangrijk, want het wordt vaak intensief gebruikt. Een van de belangrijkste dingen is goed maaien. “Veel mensen maaien het gras wel, maar vaak net te kort.” De meeste mensen laten het gras behoorlijk groeien voor ze het maaien. Dan wordt er in één keer een stuk afgesneden en dat vindt het gras niet fijn, aldus Tom. Stel de maaier goed af waardoor er maar een klein stukje afgaat. Liever meerder keren per week maaien, dan één keer heel veel. Volgens Tom beter voor het gras en onkruid krijgt geen kans.

Grasmaaier

Niet alleen de hoeveelheid gras die u weg haalt is belangrijk, ook wat voor soort maaimachine u daarvoor gebruikt. Tom geeft in bovenstaand filmpje tips!

De tuintips van Tom Groot is ook te zien in het MAX Ouderenjournaal van 28 mei 2020.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer