Anky van Grunsven & Dressuur Team 2016

Omroep: MAX

Duur: 0:04:13

Uitzending: vr 12 aug 2016 00:00

Gouden Momenten: dressuur

Anky van Grunsven

Anky van Grunsven was in 1988 voor het eerst op de Olympische Zomerspelen te vinden. In Seoul, Zuid-Korea rijdt ze mee op het onderdeel dressuur individueel en dressuur team. Haar eerste spelen zijn nog niet heel succesvol, maar in 1992 en 1996 bewijst ze zich. Ze haalt 2 keer een zilveren plak met het onderdeel dressuur team en in 1996 behaalt ze op het onderdeel dressuur individueel een tweede plek.  In 2000, 2004 en 2008 haalt ze keer op keer goud op het onderdeel dressuur individueel. In Londen 2012 verovert ze ook nog eens brons met haar team. Anky is met recht een Olympische Topper te noemen.

Team Dressuur 2016

“De ruiters van het Team Dressuur 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben grote medaillekansen”, aldus technisch directeur Maarten van der Heijden van de paardensportbond KNHS. “We hebben reële ambities om met eremetaal terug te komen. We gaan naar Rio de Janeiro met kansrijke, ervaren combinaties die bewezen hebben te kunnen presteren. Bij de dressuur, het springen en de para-dressuur zijn de kansen op medailles er zeker. Daar doen we echt mee met de wereldtop.” In team Dressuur voor de Olympische Spelen in 2016 zitten de ruiters:

  • Adelinde Cornelissen met paard Jerich Parzival
  • Edward Gal met paard Glock’s Voice
  • Hans Peter Minderhoud met paard Glock’s Johnson N.O.P.
  • Diederik Van Silfhout met paard Arlando N.O.P.
  • Madeleine Witte-Vrees met paard Cennin

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een reactie