Duur 02:04
Gepubliceerd op 4 augustus 2021

Dokter Teds Spreekuur: hooikoorts

In de rubriek Dokter Teds Spreekuur geeft dokter Ted van Essen in diverse video’s uitleg en extra informatie over uiteenlopende medische onderwerpen. De onderwerpen richten zich in eerste instantie op zomerse kwalen. Want wat moet er bijvoorbeeld worden gedaan bij een tekenbeet? Is er iets te doen aan hooikoorts? En zijn er oplossingen voor voetschimmel en zonneallergie? Dit keer: hooikoorts.

Hooikoorts

Hooikoorts komt veel voor. Maar liefst 1 op de 10 mensen heeft er last van. Veel niezen, een loopneus of zelfs een verstopte neus, jeukende en rode ogen, het is vooral erg vervelend. Het wordt veroorzaakt door het stuifmeel in de lucht. Het begint al vroeg met de hazelaar en de berkenboom. Maar het stopt niet in het voorjaar. Ook de groei van grassen die het hele zomerseizoen groeien, veroorzaken overlast voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Hooikoortsklachten
Lees ook: ’s Nachts meer hooikoortsklachten, hoe kan dat?

Tips

In de video geeft dokter Ted van Essen tips hoe u de overlast zoveel mogelijk kunt beperken. Hij legt uit wat u zelf kunt doen en waarvoor u beter de huisarts in kunt schakelen.

Dokter Teds Spreekuur is elke woensdag te zien op MAX Vandaag. Op 4 augustus 2021 belt MAX-dj Bert Haandrikman met dokter Ted over deze nieuwe reeks. U hoort Goeiedag Haandrikman! elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5. U kunt het fragment hier terugluisteren.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer