ajax

Ajax voor 34e keer kampioen van Nederland

Voetbalclub Ajax is op 15 mei 2019 voor de 34e keer landskampioen geworden. Deze prijs is een kroon op een bijzonder seizoen voor de club, waarin zij onder meer ver komen in de Champions League. Dat de spelers en hun fans heel blij zijn met de titel, laten de volgende foto’s wel zien.

Laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van dit seizoen speelt Ajax tegen De Graafschap in Doetinchem. Al voor aanvang van de wedstrijd gaan in het Ajax-vak de kartonnen kampioenschalen de lucht in. De club wordt immers in het voorafgaande weekend al officieus kampioen, dus de buit is praktisch binnen.

Ajax

Feest barst los

Ajax weet uiteindelijk met 1-4 te winnen in Doetinchem, waarna het feest meteen losbarst in thuisstad Amsterdam.

Ajax-fans

Uiteraard viert de selectie zelf ook mee.

Ajax

Na feest op het veld volgt de huldiging en ontvangen de spelers van Ajax de kampioenschaal. Aanvoerder Matthijs de Ligt mag deze in ontvangst nemen.

Ajax

ajax

Kers op de taart

Het landskampioenschap is de bekroning op een bijzonder jaar voor Ajax. Zij komen tegen alle verwachtingen in heel ver in de Champions League, maar stranden in de halve finale tegen de Engelse club Tottemham Hotspurs. Dat Ajax zo goed heeft gepresteerd, is de reden dat Frenkie de Jong (rechts op de foto hieronder) volgend seizoen voor FC Barcelona uitkomt, waar hij onder meer gaat spelen met bekende namen als Lionel Messi en voormalig Ajacied Luis Suárez.

ajax

Voor Nouri

Na de winst op De Graafschap trekken de Ajax-spelers allemaal een speciaal kampioensshirt aan. Op de mauw staat de beeltenis van Abdelhak Nouri, de Ajacied die in 2017 wordt getroffen door ene hartaanval en daardoor blijvende hesenschade oploopt. Zijn rugnummer was 34 en daarom draagt Ajax het 34e kampioenschap aan hem op.

Nouri

Terug naar Amsterdam

Na het feest in Doetinchem, vertrekt de spelersbus van Ajax weer naar Amsterdam, waar honderden fans zich hebben verzameld bij de John Cruijff ArenA.

Ajax

Ajax-fans bij de ArenA

Eruit met een knal

Uiteindelijk zal het landkampioenschap nog lang gevierd worden en wordt het feestje in stijl afgesloten met vuurwerk.

De huldiging van Ajax op het Museumplein in Amsterdam wordt op 16 mei 2019 vanaf 16.30 uur  live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

(Bron: Ajax Twitter, ANP, AD, NOS)

Geef een reactie