Duur 03:13
Gepubliceerd op 15 maart 2017

Vonnis in de zaak Zaal: pensioenfonds PMT in het gelijk gesteld

Riet Zaal spande een zaak aan tegen Pensioenfonds PMT. Ze krijgt een klein pensioen van 114 euro bruto per maand en PMT claimt dat mevrouw Zaal het correcte pensioenbedrag krijgt. De rechtbank deed uitspraak en stelt PMT in het gelijk, omdat de zaak verjaard zou zijn. Inhoudelijk heeft de rechter geen oordeel geveld (pdf). “Veel grote pensioenfondsen zijn los gezongen van de werkelijkheid. Veel mensen zijn afhankelijk van hun pensioen. Dat realiseren pensioenfondsen zich te weinig. De menselijke maat ontbreekt”, aldus MAX Ombudsman.

Hierbij uitsluitend de beoordeling door de rechter. Het gehele vonnis leest u hierboven.

Het verhaal van mevrouw Zaal is te zien in Zwarte Zwanen 6 – U en de Pensioenelite.

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Natuurlijk is de pensioenmaffia (de uitverkorenen ofwel de parasieten der mensheid) losgezongen van de pensioenspaarders. … Normaal gesproken, mag het ontbreken van administratie (door brand) geen excuus zijn. Op allerlei, andere, manieren is aan te tonen wie, in welke periode, waar heeft gewerkt en dus (verplichte) pensioenpremie heeft afgedragen. … Maar, als dat tuig, ook maar even de kans krijgt, om de pensioenspaarder zijn eigen opgespaard loon, af te kunnen nemen, zullen ze dat niet nalaten. … Je moet zo denken: elke 1000 hardwerkende arbeiders, hun pensioen afpakken, levert een riant inkomen op voor één uitverkorene. En het legertje juristen en rechters, behoord ook tot de uitverkorenen. Die hebben ze al op hun hand. En van de politiek hoef jee ook niets te verwachten, die behoren ook tot die zelfde groep parasieten der mensheid. Het is een zéér diepe schande, dat in Nederland, een arbeider, moet vechten, om zijn eigen loon uitbetaald te krijgen. (Eigen loon van een arbeider, waar de uitverkorenen ook al 25 jaar lang mee gespeculeerd hebben, dus ook al winst mee gemaakt hebben)

    oosterwijck says:

    Er is maar één mogelijkheid, om die parasieten te bestrijden: het schandblok. … We moeten ze dagelijks volgen in hun bewegingen, en elk parasitair schandaal openbaren. Ik kan iedereen aanraden om te strijden voor een financieel fonds, waarmee journalisten zoals Cees Grimbergen, betaald kunnen worden, die de parasieten der mensheid, voortdurend op de hielen zitten en elke misstap publiceren. Van de vakbonden hoef je niets meer te verwachten, die zijn allang omgekocht door de pensioenmaffia (betaald met mijn en Uw pensioengeld) om hun mond te houden. Ook van de gerechtelijke macht (of juristen) hoef je niets te verwachten. … Evenals de gevestigde (grijze muizen) politiek (met het CDA en PvdA voorop), die hebben al een paar keer de pensioenfondsen afgeroomd, waarmee ze zichzelf medeplichtig hebben gemaakt. Dus van de gevestigde politiek hoef je ook niets meer te verwachten. Het is te hopen dat we een links kabinet krijgen, aangevuld met nieuwe zuivere politici. Is dat niet het geval, dan hoef je van de politiek niet, helemaal niets, te verwachten.

Bekijk ook

Meer