Duur 02:56
Gepubliceerd op 23 februari 2017

René en Nelleke

René en Nelleke zijn vastbesloten te stemmen, maar op welke partij? Dat weet het echtpaar nog niet. Ze zijn niet de enigen: zo’n 70 procent van de kiezers zweeft.

Moeilijk kiezen

“Ik vind het heel lastig,” zegt Nelleke. “Ik kom elke keer weer tot een andere conclusie. We hebben het er best wel over samen.” Eerder was Nelleke van plan om op 50PLUS te stemmen, vooral vanwege het AOW-standpunt van de partij. Maar nu, na de verwarring die is ontstaan over de plannen van 50PLUS met de AOW, weet ze het niet meer. Lijsttrekker Henk Krol heeft gezegd dat de AOW-leeftijd terug kan naar 65 jaar, maar dat de AOW-uitkering dan niet meer welvaartsvast is. Jan Nagel, de partijvoorzitter, geeft aan dat Krol het verkeerd heeft uitgelegd.

AOW-hoogte

De hoogte van de AOW-uitkering is namelijk een erg belangrijk thema voor het echtpaar. Nelleke moet de pensioenleeftijd nog bereiken, maar René heeft hem al behaald. Ze moeten rondkomen van een klein pensioen. Beiden zijn daarom geen voorstander van verder koopkrachtverlies van AOW’ers. René vindt het niet erg om iets in te leveren, maar vraagt zich wel af hoeveel hij dan achteruit gaat. “Ga je 10 procent naar beneden, dan vang ik het wel op,” zegt hij. “Maar ga je 40, 50 procent naar beneden met je inkomen, dat is even achter je oren krabben.”

René en Nelleke zijn op donderdag 23 februari 2017 te zien in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer