Duur 02:21
Gepubliceerd op 2 november 2016

Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Het maatschappelijk tv-programma Meldpunt! van MAX gaat woensdagavond over rekenfouten van pensioenfondsen. Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te veel pensioen gekregen en worden daardoor nu fors gekort op hun pensioen. De MAX Ombudsman gaat in bezwaar en doet aanstaande woensdag vanaf 19.20 uur op NPO 2 verslag.

Fouten

Verschillende Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging van AOW-leeftijd rekenfouten gemaakt bij de vaststelling van het pensioen van tientallen deelnemers. De deelnemers konden niet weten dat de vaststelling van hun pensioenhoogte niet klopte. Sommige gedupeerden hebben ruim drie jaar te veel pensioen ontvangen. Toen de fondsen deze fouten achterhaalden, moesten de gepensioneerden snel de bedragen terugbetalen van hun omlaag bijgestelde pensioenuitkering.

Tientallen meldingen

MAX Ombudsman Rogier de Haan kreeg hierover tientallen meldingen en helpt de gedupeerden bij het oplossen van dit probleem. In de studio reageren Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg & Welzijn en Willem Brugman, directeur Pensioenfonds Vervoer op de fouten en hoe zij de problemen zullen oplossen.

Meldpunt! woensdag 2 november om 19.20 uur op NPO 2

Geef een reactie

Reactie

  1. Hanneman says:

    Alweer zo’n stuitend voorbeeld van hoe vandaag de dag met publiek, de burger,
    deelnemer aan de samenleving wordt omgesprongen. Bedrijven hebben weet van de tijdsgeest en bedienen zich van de politiek geldige mentaliteit. Vraag me nog wel af hoe een en ander zal uitpakken maar heb ook een zwart vermoeden.

Bekijk ook

Meer