Duur 11:01
Gepubliceerd op 6 juni 2016

Drama op de Great Barrier Reef

Op de Great Barrier Reef raakt op 11 mei 2016 een boot in de problemen. De boot vliegt midden op zee in brand en zinkt. Passagiers liggen uren in het water te wachten op hulp. Jaap en Elly Legerstee zaten op deze boot. Hun vakantie valt letterlijk in het water. 

Traumatische ervaring

Jaap en Elly reizen graag. Dit jaar maken ze een rondreis met de camper door Australië. Ze pakken het goed aan en sluiten een aanvullende reisverzekering af. Wanneer Jaap en Elly 2 weken onderweg zijn, maken ze een stop in Cairns. Ze willen een dagje snorkelen in het Great Barrier Reef. Wat een mooie dag had moeten worden, mondt uit in een groot drama. Op de boot die hen naar het Reef brengt breekt brand uit. Jaap, Elly en de andere mensen die aan boord zijn liggen uren in het water te wachten op hulp. Het is niet alleen een traumatische ervaring, ze raken ook nog diverse spullen kwijt. Jaap en Elly willen maar één ding, zo snel mogelijk naar huis. Bij thuiskomst vragen zij zich af wat ze kunnen verwachten van de verzekering.

Een reisverzekering afsluiten loont

Voor veel reizigers is het argument bij het afsluiten van een reisverzekering de dekking voor de bagage. Dit is een vooraf in te schatten risico, want u kunt alleen kwijtraken wat u meeneemt. “Maar een reisverzekering geeft ook recht geeft op vergoeding van onvoorziene kosten, zoals nieuwe vliegtickets. En nog belangrijker, het geeft recht op hulp van een alarmcentrale,” aldus Yda Matthijssen van de ANWB. ‘Sluit u ook nog een annuleringsverzekering af, dan heeft u recht op een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dekking van of coulance van de polis.’

Wanneer Jaap en Elly geen reisverzekering hadden gehad, dan hadden zij alles zelf moeten betalen. Dan kan in dit geval nog van geluk worden gesproken, omdat er geen medische kosten zijn gemaakt. Er zijn situaties zoals bij een ziekenhuisopname of zelfs overlijden dat u zelf niet in staat bent om alles te regelen en onvoorziene kosten te betalen. Volgens Yda Matthijssen kost een vlucht naar huis met een ambulancevliegtuig of transport van een stoffelijk overschot, al gauw duizenden euro’s. “En dan nog maar niet te spreken over u dit allemaal moet regelen. Een reisverzekering helpt u hierbij en vergoedt deze kosten.”

Doordat Jaap en Elly goed verzekerd op vakantie zijn gegaan, krijgen zij alle gemaakte kosten vergoed. Zij doen hun hele verhaal in Groeten van MAX op 6 juni 2016.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer