Duur 02:34
Gepubliceerd op 13 maart 2017

Arjo

Arjo behoort tot de 70 procent van de kiezers die zweeft. Hij denkt eraan om op de SP te stemmen, maar is nog niet helemaal overtuigd.

Werkloze vrijwilliger

Ted is na een werkzaam leven in de beveiliging en handhaving nu 1,5 jaar werkloos. Hij ontvangt een WW-uitkering en solliciteert veel, maar een arbeidscontract laat op zich wachten. Overal wordt hij als te oud gezien. Sinds een jaar doet Ted 2 ochtenden per week vrijwilligerswerk. Hij wil hier graag meer tijd aan besteden, maar de sollicitatieplicht verhindert dat. Het afschaffen van de sollicitatieplicht voor 60-plussers is dan ook voor Ted een doorslaggevend thema. Hij denkt eraan om op de SP te stemmen, maar ook 50PLUS, de Partij van de Dieren en het CDA maken een kans.

Sollicitatieplicht

Ted wil graag van de SP weten wat de partij wil betekenen voor de werkloze oudere. Hij krijgt de gelegenheid hierover met lijsttrekker Emile Roemer te spreken na afloop van een tv-debat. “Mensen boven de 60 jaar moeten sowieso van die sollicitatieplicht af”, zegt Emile Roemer. “Echt, die druk van ‘u moet elke keer maar blijven solliciteren en dan maar controleren’, daar zijn we vanaf. Dat vrijwilligerswerk, dat mogen we eindelijk ook eens een keer gaan waarderen. Het is hartstikke goed dat u dat doet.” Arjo is blij dat te horen, maar hoopt dat het niet alleen bij een verkiezingsbelofte blijft.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer