Pierre Kartner

Pierre Kartner (Vader Abraham) overleden

Op vrijdag 11 november 2022 is bekend gemaakt dat Pierre Kartner dinsdagochtend 8 november is overleden. Hij is 87 jaar geworden, meldt BN DeStem. Vrijdagochtend is Kartner in stilte begraven.

Kartner, alias Vader Abraham, leefde de afgelopen 2 jaar al volledig teruggetrokken. Hij trad niet meer op en verscheen niet meer in de publiciteit. Over de doodsoorzaak doet de familie geen mededelingen.

Leven in teken van muziek

Pierre Kartner werd in 1935 geboren in Elst en woonde vrijwel zijn hele leven in Breda. Zijn leven stond volledig in het teken van muziek. Hij was zanger, (voorheen) bassist, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met Het Kleine Café Aan de Haven (1975), die dit jaar op plek 401 staat in de Evergreen Top 1000 en Het smurfenlied (1977). Het Kleine Café Aan de Haven werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met Het Smurfenlied stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades. Daarnaast vergaarde hij roem met een groot aantal carnavalsnummers.

TV Monument Pierre Kartner

In plaats van de herhaling van Droomhuis Gezocht: Zweden (herhaling van 11 november 2022) wordt zaterdag 12 november als eerbetoon om 16.55 uur op NPO 1 TV Monument Pierre Kartner uitgezonden.

(Bron en foto: ANP)

Geef een antwoord