Duur 03:52
Gepubliceerd op 7 december 2016

Oproep om kerstkaart te sturen naar eenzame oudere

Bij 6 miljoen Nederlandse huishoudens valt zaterdag 10 december 2016 een onbeschreven kerstkaart in de brievenbus. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en PostNL, die zoveel mogelijk ouderen blij willen maken met een kerstkaart.

Lichtpuntje

Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL hopen dat zoveel mogelijk mensen kaarten gaan sturen naar eenzame ouderen. Wie zelf niemand weet om de kerstkaart aan te richten kan de kaart sturen naar het Nationaal Ouderenfonds. De stichting zorgt er vervolgens voor dat de beschreven kerstkaart terechtkomt bij ouderen die dat goed kunnen gebruiken. De kaart moet een klein lichtpuntje zijn voor ouderen die anders geen post krijgen of de feestdagen alleen doorbrengen.

Kerstzegels

Hoe gaat het in z’n werk? De kaarten met mooie kerstgroeten moeten voor 18 december verstuurd worden. De gratis kaart kan daarvoor gebruikt worden, maar het mag natuurlijk ook een andere leuke of mooie kaart zijn. Voorzie de kaart van een postzegel (bij de kerstzegels zit dit jaar een extra zegel hiervoor) en stuur ‘m naar Het Nationaal Ouderenfonds: Postbus 156, 3980 CD Bunnik. De kaarten gaan naar ouderen in heel Nederland.

Troostkaarten

Er zijn ook veel mensen die december het liefste vergeten, omdat ze onlangs iemand hebben verloren of een ander persoonlijk drama hebben meegemaakt. Dan zitten ze niet te wachten op een kaartje met prettige feestdagen. troostkaartHet alternatief is helemaal geen kaartje sturen, maar dat is minstens zo confronterend. Om die reden bedacht dichter Martin Gijzemijter de Troostkerstkaarten. Dit zijn kaarten die u stuurt naar iemand die niets te vieren heeft, maar die u toch niet over wilt slaan. In Tijd voor MAX van woensdag 7 december vertelt hij erover.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

  RABE says:

  Troostkaarten vind ik een goed idee.
  Voor veel alleenstaanden zal dit echt troost geven.

  Reageer says:

  ik vindt het onzin
  ga bij oudere ….ouders …langs …een kaartje helpt wat mij betreft helemaal niet
  ik ben 85 …en zeg dus kom even langs en een kaartje helpt helemaal niet
  beter nog kom mij halen …of oudere mensen !!! ga zelf even langs veel z.g. ouderen voelen zich nog niet oud .hoor

Bekijk ook

Meer