Edukans

Onderwijs, de kans van je leven

Wereldwijd gaan 264 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Maar een kind dat leert, is een kind met kansen. Alle kinderen verdienen een kans om te lezen, schrijven en rekenen en hun talenten te ontwikkelen. Edukans bouwt aan onderwijs voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden en daar kunt u bij helpen!

Een kind dat leert, is een kind met kansen. En op school leren ze veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Ze leren voor zichzelf opkomen. Wilt u bijdragen aan de toekomst van een kind? Bel 0800 – 1115 (gratis) of word donateur via de website. 

Kwaliteit van onderwijs verbeteren

94 procent van alle kinderen in Ethiopië gaat naar school. Dat lijkt positief, maar veel van deze kinderen maken de basisschool nooit af. Overvolle klaslokalen, slecht opgeleide docenten en gebrek aan goed lesmateriaal zorgen ervoor dat de kinderen van de lessen die ze volgen weinig opsteken. Edukans wil de kwaliteit van het onderwijs daar verbeteren. Om dit te kunnen bereiken werken ze samen met 42 scholen en met de gemeenschap. Ook zij worden betrokken bij het onderwijs. En de steun vanuit de gemeenschap is belangrijk. De school is er voor alle kinderen. En goed onderwijs gaat verder. De kinderen en jongeren krijgen op de scholen ook les over goede hygiëne, tuinieren en afvalverwerking waardoor een veilige en gezonde leefomgeving ontstaat.

Het begint bij liefde

Daisy Mertens, verkozen tot Leraar van het Jaar in 2016, geeft in Nederland les aan groep 8. Haar ervaringen en kennis deelde zij al eerder met leerkrachten in Malawi. Ze zag in Ethiopië met eigen ogen hoeveel verschil de hulp van Edukans maakt. En hoe de situatie van veel kinderen verbetert. ”De basis van het onderwijs begint bij liefde voor het kind en passie voor je vak. Maar je hebt wel de middelen en de kennis nodig om kinderen actief te laten leren. Edukans zorgt daarvoor”, zegt Mertens.

Over Edukans

Edukans is de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Een kind dat leert, is een kind met kansen. Onderwijs geeft kinderen vaardigheden waarmee ze aan een goede toekomst kunnen bouwen. Daarom werkt Edukans elke dag aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Want wat je op school leert, is voor altijd. Edukans zorgt voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. Ze werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood.

Belang van goed onderwijs

Nick Schilder en Simon Keizer zingen voor het eerst samen op de middelbare school. Nu zetten ze zich in voor het belang van goed onderwijs wereldwijd als ambassadeurs van Edukans. “Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs”, aldus Nick Schilder.

Een kind dat leert, is een kind met kansen. En op school leren ze veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Ze leren voor zichzelf opkomen. Wilt u bijdragen aan de toekomst van een kind? Bel 0800 – 1115 (gratis) of word donateur via de website. 

(De uitzending van Tijd voor MAX wordt mede mogelijk gemaakt door Edukans.)

Geef een reactie