Duur 03:26
Gepubliceerd op 31 januari 2017

Noud: “Het gaat lukken!”

De 7-jarige Noud uit Zoetermeer had maar een wens: een hond als vriend. Noud heeft CP en zit daarom in een rolstoel. En hoewel iedereen hem met liefde helpt, wil Noud het liefst alles zelf doen. Maar zonder hulp kan hij niet. Een uitkomst voor nou is een hulphond. De moeder van Noud startte een inzamelingsactie. 

Niet afhankelijk

Noud heeft cerebrale parese (CP). Hij liep voor zijn geboorte een hersenbeschadiging op. Hierdoor kan hij niet lopen en is spastisch. Zijn ouders, tweelingbroer Wout en zusjes Emma en Elfi helpen hem maar wat graag, maar Noud is liever niet afhankelijk. Hij wil zijn familie liever niet tot last zijn.

Hulphond voor 720 kliko’s frituurvet

Een hulphond is voor Noud de ideale oplossing. Vanwege zijn jonge leeftijd komt hij hiervoor niet in aanmerking en dus spaart hij er zelf voor. Alleen kost het opleiden van zo’n hond 20.000 euro. En dat is niet zomaar op te brengen.  Froukje van den Berg, de moeder van Noud bedacht een actie om geld in te zamelen voor een hond voor Noud; het verzamelen van frituurvet. In totaal hebben ze 720 kliko’s vol nodig om de opleiding van de hulphond te bekostigen. Het frituurvet kunt u inleveren op de verzamelpunten bij u in de buurt. NVO, het bedrijf dat frituurvet recyclet, heeft laten weten dat het geld dat de komende maand binnenkomt wordt verdubbeld.  Mensen die niet frituren, maar toch iets willen doen, kunnen een doneren via de speciale Facebookpagina Help Noud aan een hulphond.

Nog niet genoeg

De actie is een succes, de inzamelactie van oud-frituurvet loopt goed. Maar er is nog niet genoeg binnen. Noud heeft nog 12.000 euro nodig om de hond aan te kunnen schaffen. Als het zover is weet hij al wel wat voor soort hij wil: een witter herder.

Koos Alberts

Over een ding heeft Noud wel een beetje spijt. In zijn vorige oproep vertelde Noud dat hij een droom heeft: zanger worden. Hij vertelde ook dat hij beslist beter kon zingen dan Koos Alberts. Dat kon Koos Alberts natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Hij nodigde Noud uit bij hem in de studio om een nummer te zingen!

Dit onderwerp is besproken in Hallo Nederland op 31 januari en 21 februari 2017 in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer