Luisterlijn is op zoek naar zeker 1000 vrijwilligers

De Luisterlijn, voorheen bekend als Sensoor, heeft een vrijwilligerstekort. De dienst, die onder meer is bedoeld voor eenzame mensen, ontvangt steeds meer contactaanvragen, maar er zijn niet genoeg mensen om deze allemaal aan te nemen. In totaal is de organisatie achter de Luisterlijn op zoek naar zo’n 1000 nieuwe vrijwilligers. 

Steeds populairder

De Sensoor luisterlijn, die sinds december 2018 de Luisterlijn heet, is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor iedereen die een luisterend oor nodig heeft. Mensen kunnen de Luisterlijn bereiken via telefoon, e-mail of chatten met een vrijwilliger. In totaal heeft de organisatie 1500 vrijwilligers in dienst die vooral gesprekken voeren over eenzaamheid, depressies en relatieproblemen. Nu de Luisterlijn steeds populairder wordt, kunnen de vrijwilligers niet alle contactaanvragen meer beantwoorden. Om verandering in deze situatie te brengen zijn er 1000 extra vrijwilligers nodig.

Vrijwilliger worden

Iedereen die vrijwilliger wil worden bij de Luisterlijn, kan zich aanmelden via de website deluisterlijn.nl. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen een training en worden vervolgens wekelijks ingezet om 1 dienst te draaien van ongeveer 4 uur. Deze diensten kan de vrijwilliger zelf inplannen. Ook is het de bedoeling dat de werknemers van de Luisterlijn eens per maand een nachtdienst draaien, want ook dan wordt er veel contact gezocht met de Luisterlijn.

(Bron: Luisterlijn.nl, NOS)

Geef een reactie

Reactie

  1. Vrouwegeertrui says:

    Dit is wat ik graag wil doen. Maar ik ben bijna 80, dus ik weet niet of ik dit nog mag doen. En ik wil graag weten wat het precies inhoudt. Ik ben niet mobiel, dus zou vanuit thuis moeten werken.
    Graag een uitgebreide informatie.
    Truus Breman