Geraakt-door-kankerlijn

De Geraakt-door-kankerlijn voor emotionele steun

Heeft u of een dierbare de diagnose kanker gekregen en wordt u overspoeld door emoties? Zou u graag veilig en anoniem over deze gevoelens, angsten en zorgen willen praten? Neem dan contact op met de Geraakt-door-kankerlijn. Zij bieden een luisterend oor en emotionele steun. 

Impact

De Geraakt-door-kankerlijn is voor iedereen die wel wat emotionele steun kan gebruiken. Of het nu om uzelf als (ex-)patiënt of een dierbare gaat en of u nu 8 of 88 bent, de vrijwilligers zijn er voor iedereen. Want niet alleen bij degene die het doormaken heeft de ziekte impact, ook bij degene de naasten van de patiënt. Alle emoties over wat kanker met u doet of heeft gedaan kunt u bij de vrijwilligers kwijt.

Ervaringsdeskundigen

De vrijwilligers van de Geraakt-door-kankerlijn weten wat u doormaakt. Ook zij zijn door kanker op een of andere manier geraakt en begrijpen als geen ander dat de ziekte uw wereld op zijn kop kan zetten. Ze beantwoorden geen medische vragen, dat is de taak van de specialisten, maar bieden een luisterend oor. Ze kunnen natuurlijk wel met u meedenken of eventuele vragen aan specialisten te formuleren.

Luisterend oor

Het doel van de Geraakt-door-kankerlijn is om degene die belt te ondersteunen door te luisteren in de hoop dat diegene zich na het gesprek beter voelt. Bellen kan anoniem en alles wat besproken wordt blijft ook anoniem.

Bel!

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met de Geraakt-door kankerlijn. Zij zijn 7 dagen per week van 16.00 – 22.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 085 – 0043 444 (gebruikelijke belkosten).

Dit onderwerp wordt op 1 februari 2022 besproken in Tijd voor MAX

Geef een antwoord