Kinderpardon

Actie voor kinderpardon

Zij zijn al thuis. Onder deze titel roepen bekende Nederlanders op om de petitie te tekenen om 400 asielkinderen die al lange tijd in Nederland wonen een verblijfsvergunning te geven. De handtekeningen worden voorgelegd aan de politiek met de vraag of de kinderen kunnen blijven. 

Kinderpardon

Ongeveer 400 kinderen dreigen ons land uit te worden gezet als het kabinet het kinderpardon niet verruimt. Het gaat om kinderen die hier soms zijn geboren, of in ieder geval het merendeel van hun jonge jaren in Nederland zijn. Ze spreken de Nederlandse taal en kennen vaak alleen de Nederlandse cultuur. Deze kinderen dreigen door het kinderpardon uitgezet te worden.

Bekende Nederlanders in actie

Initiatiefnemer van de campagne is Tofik Dibi. Hij maakt zich al lange tijd sterk voor dit pardon. “Ik ben erg teleurgesteld dat dit niet is gelukt in het regeerakkoord. Nu dat niet is gelukt, vind ik dat ik wat moet doen. December is daar de perfecte maand voor”, aldus Dibi. Bekende Nederlanders als Jan Terlouw, Angela Groothuizen, Arie Boomsma, Katja Schuurman, Gerard Spong en Karin Bloemen steunen deze actie en hebben hun handtekening gezet. Volgens Bloemen is het onbarmhartig  om deze kinderen uit hun veilige plek te halen en naar een land te sturen waar ze de taal niet van spreken.

Youtube:

Bekende Nederlanders en maatschappelijke organisaties willen 40 dagen actie voeren en handtekeningen verzamelen. Tofik Dibi hoopt dat ruim 200.000 mensen de petitie ondertekenen op de website Ze zijn al thuis.

(Bron: Parool/NOS)

Geef een reactie

Reacties (3)

  HGZN says:

  Het getuigt van weinig menselijk gevoel om deze kinderen uit te zetten

  Hanneman says:

  Het is onze schuld. Als bevolking hebben we verkeerd gestemd. Door de VVD in het zadel te houden zullen de voorbeelden van ongevoeligheid, totaal gebrek aan empathie, zich steeds meer aandienen. En zo u mocht denken dat de christenen in deze regering hun christelijkheid in daad zullen belijden; vergeet het maar. De kleintjes zitten erin om medische vooruitgang dwars te zitten, de grote om voor de varkens en kippenmultinationals de weg te effenen of het volkslied nieuw leven in te blazen. Ik heb trouwens drie keer geprobeerd om een link te vinden naar de petitie. Maar ik kan me alleen solidair verklaren als ik twitter of facebook heb. Jammer! Maar ook weer niet want met deze petitie zal worden omgegaan zoals in Den Haag met talloze verzoeken, brandbrieven, noodkreten, referendum-uitslagen, gebruikelijk is. Eigen schuld, dikke bult!

  Emira says:

  Laat die kinderen toch hier wonen.
  25 jaar geleden, zijn we ( mijn man en ik ) met een van onze twee kinderen naar Nederland gekomen. Onze tweede kind is hier geboren. Toen onze kinderen klein waren, gingen we vaker naar het land van onze afkomst onze familie bezoeken. Ondanks alles, kennen mijn kinderen maar een land waar zij zich thuis voelen en waar zij thuis horen en dat is Nederland.
  Zo is het ook met deze kinderen. Zij zijn al thuis.
  Neem ze hun toekomst niet weg, want dat doe je als je ze wegstuurt.