Duur 12:47
Gepubliceerd op 6 april 2018

Witte kool-aardappelsalade

Een dag een keer geen vlees of vis, daar is niets mis mee. Een goede vervanger is dan tempeh. Tempeh is van zichzelf niet heel smakelijk, maar het neemt wel heel gemakkelijk de smaak aan die u er aan toegevoegd. Sandra marineert de tempeh in hoisinsaus en serveert er witte kool-aardappelsalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram tempeh
  • scheutje hoisinsaus
  • olijfolie
  • 0,5 witte kool
  • 2 gegrilde rode paprika’s (uit een pot)
  • 0,25 bosje peterselie
  • 3 eetlepels kwark
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 30 gram pecannoten
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Snijd de tempeh eerst in plakken en vervolgens in repen. Doe de hoisinsaus en een flinke scheut olie in een kom en marineer hierin de tempehreepjes circa 10 minuten.

Verwijder de harde kern van de kool en snijd de kool in flinterdunne reepjes van circa 5 centimeter.

Snijd de paprika’s in stukken en doe deze in een hoge maatbeker. Hak de peterselie en voeg samen met de kwark, mayonaise en komijnpoeder toe. Pureer met een staafmixer tot dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de gesneden kool en roer goed door.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Meng de aardappelen voorzichtig door de kool.

Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de tempeh circa 4 minuten goudbruin. Hak de pecannoten grof.

Verdeel de salade over borden en verdeel hier de tempeh over. Bestrooi met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer