Duur 02:37
Gepubliceerd op 11 juli 2016

Wentelteefjes van Janny

Vroeger gooiden de mensen veel minder snel eten weg. Het was bijvoorbeeld een gewoonte om van oud maar nog niet beschimmeld brood heerlijke wentelteefjes te maken. Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar vooral omdat het zoete gerecht een smakelijke lekkernij is. 

Ingredienten:

  • 2 krentenboterhammen (variatietip: wentelteefjes zijn ook heerlijk met gewoon brood of suikerbrood)
  • 1 ei
  • Enkele eetlepels melk
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • boter om te bakken
  • Evt. 3-4 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
  • Poedersuiker

Bereiding:

Snijd de korstjes van de krentenboterhammen.

Klop het ei met de melk basterdsuiker los in een schaal en haal de boterhammen hier aan beide kanten door.

Verhit boter in een koekenpan en laat de boterhammen uitlekken.

Bak de wentelteefjes goudkleurig in de koekenpan.

Serveer de wentelteefjes met een schep dikke, romige yoghurt en strooi er wat poedersuiker overheen.

Eet smakelijk!