Thaise kippensoep met courgette

Er gaat niets boven (groot)moeders kippensoep. Deze kippensoep is misschien niet helemaal volgens de traditie bereid, maar heeft wel een lekkere pittige twist. Mounir maakt Thaise kippensoep met courgette. Heerlijk met een naanbrood.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 gram kipfilet
  • 100 gram mie
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 limoen
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Plet de citroengrasstengel en draai er een knoop in. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Bak de rode peper, gember, citroengras en champignons circa 2 minuten. Blus af met de kokosmelk, schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat het geheel circa 10 minuten op zacht vuur koken.

Snijd de kip in dunne reepjes, voeg samen met de mie toe en laat op zacht vuur circa 10 minuten koken.

Halveer de courgette, snijd in schuine plakken en voeg de laatste 3 minuten toe.

Voeg de vissaus toe en pers de helft van de limoen boven de pan uit. Breng op smaak met peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

Verdeel de soep over borden en serveer met een partje limoen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie